2 adet fırçasız motor sürücüyü paralel bağlama hakkında

tekosis

Aktif Üye
Katılım
16 Eylül 2019
Mesajlar
425
Arkadaşlar selamünaleyküm. Elimizde bir tane 1500 watt fırçasız motor 2 tane de 1200 watt tam sinüs çıkışlı motor sürücü var. Motor sürücüler aynı marka ve özellikte. Her bir motor sürücü motora bağlandığında motoru çalıştırabiliyor ancak biraz yüklendiğimizde ısınıyor. Bu motor sürücüleri paralel bağlarsam sizce neler olabilir? Aynı özellikte olduklarından bu motor sürücüler birbirlerine yük bindirmezler, aynı fazla çalışırlar, gaz pedalına da aynı tepkiyi verirler diye düşünüyorum. Bu şekilde deneme yapanınız oldu mu fikriniz nedir arkadaşlar?
 
Eğer MOSFET'ler tam olarak senkron olarak sürülürse, yani iki kontrol kartından biri master diğeri slave olup tam olarak senkron çalışırsa, paralel bağlanmasından bir sıkıntı olmaması lazım diye düşünüyorum. Ama tecrübeli olduğum bir konu değil yanılıyor olabilirim.
 
Iki surucunun de senkron calismasi sart. Aksi halde moslar cakisir ve yanar.

Senkron calismalari icin elindeki suruculerin ozel giris ve cikislarinin oldugunu sanmiyorum.

Guc katindaki MOSlarin daha dusuk RDSOn direncli olani alinip degistirmek denenebilir. Ama mos suruculerle uyum olmazsa basina is de acabilirsin.
 
Surucunuzun marka modelini ogrenebilirmiyiz?

Senkron baglantisi olmayan sürücüler paralel baglanamaz.
 
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim sürücümüzün bilgi sayfasına birazdan paylaşabilirim ancak sürücünün Senkron özelliği olduğunu zannetmiyorum çok büyük ihtimalle çalışmayacağını tahmin ediyordum ben de.
 
Paweł Spychalski isimli Youtube kanali da merak edip denemis. Sonuc olumsuz.

 
Aslında kullandığımız motorda Hall sensörler var dolayısıyla iki sürücü aynı anda aynı sensöründen veri alacak. Bu da sürücülerin sekron çatışmasını sağlar diye düşünüyorum. Ancak birbirine paralel pozisyona gelen iki mosfetten bir tanesinin RDSon değeri değerine göre daha düşük olup da onların yanmasına sebep olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,885
Mesajlar
100,433
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top