2 kablolu fan

Peak2Peak

Aktif Üye
Merhaba.
Fanların fırçasız DC motor olduğunu ve bir kontrol kartı olmadan dönemediklerini öğrendim. 2 kablolu bir fanın içinde de aynı şekilde bir devre var mı? Elimde bir tane var kırmak istemiyorum internette bulamadım.Bir de gözüken manyetik sensör var ama benim bildiğim 3 kablolularda olur çözemedim durumu izah edebilcek biri var mı?Bir devre yoksa hangi bobin ne zaman enerjilencek nasıl bilenecek.

Evet PC fanlarının hepsi aynı şekilde çalışır. Ekstra pinler ekstra özellik sağlar.

2 pin: sadece güç girişi
3 pin: güç girişi, takometre çıkışı
4 pin: güç girişi, takometre çıkışı, hız ayarı PWM girişi

Merhaba.
Fanların fırçasız DC motor olduğunu ve bir kontrol kartı olmadan dönemediklerini öğrendim. 2 kablolu bir fanın içinde de aynı şekilde bir devre var mı? Elimde bir tane var kırmak istemiyorum internette bulamadım.Bir de gözüken manyetik sensör var ama benim bildiğim 3 kablolularda olur çözemedim durumu izah edebilcek biri var mı?Bir devre yoksa hangi bobin ne zaman enerjilencek nasıl bilenecek.
İçinde evet devre var bir iki transistörlü bir şey.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back