2006 model Toyota Corolla sunroof tamiri

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,806
2006 model Toyota Corollanın sunroof'u su alıyor içeri. Testini yaptım, hortum ile su tutunca yukarıdan, içeride yoğun bir şekilde aktığı belli oluyor. Buradaki Toyota servisine götürdüm, komple değişmesi lazım dediler, ama parçanın da üretimi yok deyip arabayı geri verdiler.

İstanbul'da sunroof tamircileri var dedi oradaki eleman, ama servisin "değişmesi lazım" dediği sunroof'u nasıl tamir edecek bunlar, bilemedim. Gebze ve civarında İyi bir sunroof'cu bilen varsa yazabilir mi?
 
Youtube da Toyota otomobiller için bazı şeyler deneyip sorunu çözenler var.
Belki görünmeyen bir alanda sertleşmiş toz ufak taş yaprak vb den dolayı tam kapanmıyor olabilir boşaltma kanalı tıkalı olabilir
Uzun büyük kablo bağını kanalın içine sokup daha sonra oraya hava tutarak çözenler var.
Belki kolayca sökülen conta sistemi vardır yeniside kolayca takılabilir.
Bildiğim şeyler şeyler değil sadece fikir yürütüyorum
 
Sorun tahliye kanallarından değil, dediğim gibi hortum ile su tutunca suyun içeriye aktığını görüyorum. Herhangi bir kirlenme falan da yok. Herhalde kenardaki contalar artık vasfını yitirdi, biraz sertleşme var gibi. Bostancıda bir tane sunroofcu buldum, bakalım onu arayacağım.
 
50 mm lik elektrikçi bandı ile bantladım şimdilik :)

IMG_20231128_155255.jpg
 
Elektrikçi bandı tam bir hüsranla sonuçlandı. Arabaya gene su girmiş, bantlara bakıyorum hiçbir sorun görünmüyor, aynı yukarıdaki resim gibi. Ama sonra bantları sökmeye başlayınca gördüm kü bantların altı tamamen ıslak. Hani kolay da sökülmedi bant. Yani bu elektrikçi bandının yapıştırıcısı suyu geçiriyor nasıl oluyorsa. Şimdi Koçtaş'tan başka bir bant aldım onu yapıştırdım bakalım. Ama şu anda marka modeli bilmiyorum, arabadayken resmini çekerim.
 
Elektrikçi bandı tam bir hüsranla sonuçlandı. Arabaya gene su girmiş, bantlara bakıyorum hiçbir sorun görünmüyor, aynı yukarıdaki resim gibi. Ama sonra bantları sökmeye başlayınca gördüm kü bantların altı tamamen ıslak. Hani kolay da sökülmedi bant. Yani bu elektrikçi bandının yapıştırıcısı suyu geçiriyor nasıl oluyorsa. Şimdi Koçtaş'tan başka bir bant aldım onu yapıştırdım bakalım. Ama şu anda marka modeli bilmiyorum, arabadayken resmini çekerim.
Tavan bagajı kanallarında sorun olabilir mi? Eğer sunroof sıvı tahliye kanalı buralara bağlıysa, su bantlardan değil buradan da gelmiş olabilir.
 
Sunroof tahliye kanallarını temizlemiştim. Sonra da su ile denedim, hiçbir sıkıntı yoktu.

Ama aklıma şu geliyor. Ön cam değiştirilmişti Toyota servisinde. Belki de beceremediler. Gebze'deki servisin ustalarının becerilerinden ciddi şüphe duymaya başladım. Silecek de bırakınca eski yerine dönmüyor, interval çalışmıyor, yağmur sensörü de çalışmıyor. Onun için de parça lazım ve üretilmiyor dediler. Sorun ne olursa olsun, cevap "parça lazım ve üretimi yok". Herhalde artık benim iyi bir Toyota ustası bulmam lazım ve Toyota servisi de unutmam lazım.
 
Vazalin denedin mi?
 
Su baya akıyor, vazelin kurtarmayacaktır muhtemelen. Ama asıl kaçak sanki sunroof değil arabanın camının üstü.
Aşağıdaki videoda 07:50 de Toyoya Corallaya takılan yeni ön cama silikon uygulaması var .Bunu az miktarda uygulasalar bile çok fazla suyun gelmemesi lazım.Sonuçta en az o ağırlıkta camı tutan bir yapıştırıcı miktarı olmalı.

İçeriye camın kenarlarına boydan boya,örneğin tuvalat kağıdı ile şerit çekip (kenarlarına 30-40 cm aralıklarla koli bandı yapıştırıp) yukarıdan suyu azar azar boşaltıp içeride oturan biri suyun ilk nereden geldiğini kolayca görebilir sanki .Belki o kısımda olması gereken yapıştırıcı sürülmemiş yada içeride olması gereken bir tür ufak tahliye mekanizması bozulmuş yerinden çıkmış ,falan olabilir.

 
Son düzenleme:
Benim ikinci deneme için kullandığım bant baya iyi çıktı. Sunroof'tan hiç su inmemiş aşağı. Bir döşemeciye götürüp tavanı açtırdım. Usta ön cam montajının iyi olmamasından kaynaklanıyor dedi, camı söküp tekrar takacaklar ...

IMG_20231130_132336.jpg


IMG_20231130_132346.jpg


IMG_20231130_132433.jpg
 
Kuvvetle ihtimal sunroof'un su giderleri tıkalı. Zamanla toz toprak vs. derken tıkanabiliyor. Üstten kendi havuzuna giren su tahliye olamıyor ve taşıp içeriye sızıyor.
 
Bir döşeme ustasına götürdüm arabayı, dedim belki sunroof tahliye deliklerinin arkasındaki hortum çıkmıştır temizlerken o yüzden akıyordur. Döşemeci aradı, hortumlar sağlammış, ama ön cam doğru bir şekilde monte edilmemiş dedi. Camı monte eden de TOYOTA SERVİSİ idi!

Neyseki döşemecinin yanındaki dükkan camcı idi :katil2: Bıraktım arabayı ön camı söküp tekrar monte ettiler. Su kaçağı da gitti.

Buradan çıkarılacak sonuç: Servisler arabanın bütün teknik dokümanları elinde, firmadan kurs alıyorlar, gereken her türlü aparat var. Ama işte ustalık olmayınca, bu yukarıdaki avantajların tamamı avantaj olmaktan çıkıyor. Bir daha kesinlikle Gebze Toyota servisine uğramam artık.
 
Rutubetten nasıl kurtuldunuz? Döşemenin altında kalan yerler hayatta kurumaz, çürütür arabayı.
 
Rutubetten nasıl kurtuldunuz? Döşemenin altında kalan yerler hayatta kurumaz, çürütür arabayı.

Rutubet hala duruyor. En kısa zamanda aynı döşemeciye götürüp tüm iç döşemeyi yenileteceğim. Zaten koltuklar su sızıntısından dolayı berbat lekelendi.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,634
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top