220V JCD 8898 nin 120V dönüşümü

Bende hazırda 110V ile çalışan bir JCD 8898 var. Zamanında almıştım 220V a dönüştürmek için :) Şu anda yatıyor. İstersen rezistans değerlerini karşılaştırabiliriz.
 
Sıcak hava rezistansı olduğu gibi kalsa triaca hiç dokunulmasa sadece rezistans hattı üzerine bir tane daha voltaj katlayıcı kullanılsa nasıl olur?
 
Google translate Turkceyi ogrenemedigi icin ben de Tarzan gibi yaziyorum. Boyle yazinca anlayip cevirebiliyor. :katil1:

Hakkaten ben de benim alıntıyı okuyunca "kim yazdı lan bunu" dedim. Türkçe'den Fransızca'ya oradan da tekrar Türkçe'ye dönünce baya bir veri kaybı olmuş :katil2:
 
Sıcak hava rezistansı olduğu gibi kalsa triaca hiç dokunulmasa sadece rezistans hattı üzerine bir tane daha voltaj katlayıcı kullanılsa nasıl olur?

Çok yüksek kapasiteli ve çok yüksek voltajlı kondansatörler gerekir, ve bunların boyutu lehimleme istasyonunun tamamından daha büyük olur herhalde. Fiyatları da oldukça yüksek olur. O noktada 110/220 trafo almak daha ucuza gelir.
 
Bu adamın yerinde olsam şebeke 110V ise sanayii 220V rezistansı faz faz beslerim ya patlatırım yada çalışır tabi bunu yapması için cihazın fişini değiştirecek 3 fazlı bir prizden 2 faz 1 nötr alması lazım.
Bunu yapınca cihazın içi çarşamba pazarına döner ama orasını kendi bilir artık .
 
Fransız değil mi adam Kanada nerden çıktı
Ilk mesajda yazmis ya Kanadaliyim diye iste, Québec'lidir Fransizca konustuguna gore. Tabii bu durum Kanada Québec'e tasinmis bir Fransiz olmasina da engel degil. :cool:
 
Son düzenleme:
Vous devez savoir que le Québec est une province du Canada francophone. Nous sommes d'ailleurs les premiers fondateur de ce pays. Le reste est certe anglophone et c'est une histoire qui remonte de la guerre entre nous deux peuples d'origine (France - Angleterre).
Nous sommes donc entouré d'une mer anglophone (collé sur les états-unis) mais nous résistons toujours depuis 400 ans à maintenir la culture et la langue.
Je m'intéresse à l'electronique depuis mon jeune àge. J'avais beaucoup d'intérêt à Elektor d'angleterre. Mais je me rend compte avec internet que nous sommes tous une belle bande de fous qui partageons la même passion. De pouvoir dialoguer sur ce thème avec des Turc est magnifique, je vous en remercie.
 
Quebec deyince benim aklima hep sehir geliyor. Ama aslinda eyaletin adi. En buyuk sehri Montreal, nufus acisindan ikinci buyuk ve eyalet baskenti de Quebec. Quebect sehrini hala surlar koruyor. :D 1608'de kurulmus. Cok guzel bir sehir. Soguk olmasa yasamak isteyecegim sehirlerden. Suc orani dusuk en azindan. Malum, biz Meksika'ya donduk burada.


q1.jpg
q2.png


q3.jpg
 
Amazon'da çalışan bir arkadaşım yaklaşık 10 yıldır Montreal'de yaşıyor. Oradan da yeni bir ev aldı, normalde uzaktan çalışıyorlar haftada 2 gün oradaki ofise uğruyorlarmış ama şirket Vancouver'daki ofiste tam zamanlı çalış demeye başlamış, şu anda teknik program müdürü ofisi değiştirirse terfi alacak ama sürgün gibi hissediyor. :D Gerçekten çok rahatlar ama bunu fotoğraflardan anlayamazsın.

Fotoğraflarda İstanbul da şiir gibi ama parası olana...

27112 eklentisine bak27113 eklentisine bak
27114 eklentisine bak
 
Istanbul deliler sehri. Ayrilma imkani olup orada yasamayi tercih edene suphe ile bakmak lazim. :D
 
Update to this post :
I finally ordered a second soldering kit but thus time for 120 volts.
I opened it to compare with the 240 unit. To my surprise they are strictly identical. My guess is they designed a single unit that adapts to different voltages, but the iron and the air gun are different to work with local voltage.
So I can use both control units here but with the proper tools.
That said, if someone wants a 220 something unit, I can let it go!
Thanks
 
Hmm demek elektronik devre 120 ve 240 V modelde aynı. Bu durum aslında 220 V da çalışırken neden 5 V zenerin çok çabuk bozulduğunu açıklıyor. 120 V da zener akımı makul seviyede olurken, 240 V da tabi iki katına çıkıyor. Hem benim kartta, hem de forumdaki başka üyenin kartında aynı 5 V zener gitti.
 
Hmm demek elektronik devre 120 ve 240 V modelde aynı. Bu durum aslında 220 V da çalışırken neden 5 V zenerin çok çabuk bozulduğunu açıklıyor. 120 V da zener akımı makul seviyede olurken, 240 V da tabi iki katına çıkıyor. Hem benim kartta, hem de forumdaki başka üyenin kartında aynı 5 V zener gitti.
Orijinal zener degeri kac Watt ki? 1W ile degistirilse kurtarir mi acaba? :dusun2:
 
Orijinal zener degeri kac Watt ki? 1W ile degistirilse kurtarir mi acaba? :dusun2:

Çeyrek watt. Artık watlı zener bulmak çok zor. Bulup değiştirirsen sorun ortadan kalkar. Ama tabi çok verimsiz bir güç kaynağı olduğu gerçeği aynen devam eder.
 
5V 1W yazinca bir suru cikiyor.


 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,674
Üyeler
2,497
Son üye
omertopcu82

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top