230V AC şebeke voltajıyla masada güvenli bir şekilde çalışma.

teknik değilse de davranışsal bir yöntem olarak geri sayım zamanlayıcısı ya da radar sensör kullanabilirsiniz; masadan kalktığınızda tekrar manuel olarak başlatılana kadar beslemeyi keser. ben açık unutup uyuyakalmaya karşı elektrik sobasına geri sayım sayacı bağladım her 45 dakikada bir yeniden kuruyorum en kötü ihtimal :)

Evde çocuk var. Bu tedbire yönelmemin asıl amacı bu. Sensör birini algıladığı anda devreye girer, zamanlayıcı o an açık olabilir...
Sensor degil de NFC olabilir. Eski akbillerdeki zimbirti gibi olabilir. Kilitle acilip kapanan elektrik sistemi olablir. Telefonla acilip kapatilabileni en kolayi olur hatta.

Evde çocuk var. Bu tedbire yönelmemin asıl amacı bu. Sensör birini algıladığı anda devreye girer, zamanlayıcı o an açık olabilir...
sadece manuel olarak (ve çocuğun başlatamayacağı şekilde bir yöntemle mesela gizli buton, şifre vs.) bir röleyi çektirerek ve bu rölenin kilitlemesini eski otomatik kumanda yöntemlerindeki gibi radar sensörün pozitif çıkışı ile devam ettirerek olur bence; sensör insan algılamayı kesince (masadan kalkınca) röle bırakır ve tekrar manuel başlatılana kadar çekmez. zamanlayıcı konusunda haklısınız bir güvenlik açığı olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,233
Üyeler
2,922
Son üye
Spacetr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back