3 PİN KRİSTAL OSİLATÖR

oguzbaste

Yeni Üye
Merhaba,

Fotoğrafta gördüğünüz 3 pinli kristal osilatörün aynısını temin etme imkanım yok. Bir süredir araştırıyorum ancak maalesef ulaşamadım. Bunun yerine 2 pinli kristal osilastör kullanmak istiyorum ama 3 pin ve 2 pin osilatör arasındaki fark bilgisine sahip olmadığım için bir bilen varsa danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-01-31 at 17.20.16.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-31 at 17.20.16.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 14
Üç veya daha fazla bacaklı olanlara osilatör deniyor, çünkü içerisinde komple bir kristal osilatör devresi var. Bacaklardan birisi besleme, birisi şase, birisi de çıkış. Bazan de dört bacaklı oluyor, dördüncüsü de "Enable" pini, osilatörün çıkışını aktif hale getiriyor.

İki bacaklı olanlar ise sadece kristal. Tek başına bir çıkış üretmez. Başka bir devrenin bir parçası olarak görev yapar.

Sendeki üç bacaklı olduğuna göre, ayrı frekansta ve aynı kararlılıkta çıkış üreten herhangi bir kristal osilatör kullanabilirsin. Tabi dikkat etmen lazım, eğer 48 MHz lik bir kristal osilatör ise, 10 cm lik kablolarla başka bir kristal osilatörü bağlayamazsın, RF'in getirdiği sorunlarla başetmen gerekir.

3'uncu uc govdeye bagli. Eskiden iki bacakli xtallerin govdesine tel lehimlenip telin diger ucu da saseye lehimlenirdi. Sen de aynisini yapabilirsin.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back