3D yazıcı ile filament değiştirildiğinde PLA baskıda oluşan kopuk çizgiler

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,872
Aynı dosya, aynı ayarlar ile üstteki Flashforge (Çin'den ithal) PLA alttaki 2 tane ise CBC (yerli üretim) PLA ile benim çekmeceler için ayraç bastım. Fotoğrafta net bir şekilde göreceğiniz gibi alttaki baskı ayrık ayrık. Tabla 60, nozzle 200 dereceye ayarlı. Zaten aynı GCODE dosyasınından 5dk ara ile bastım. Bu arada tekrar Flashforge takarsam sorun düzeliyor. CBC'de oluşan bu yırtılmanın çözümü nedir?

IMG_20210224_125645.jpg
 
Son düzenleme:
Akış miktarı farklılığından olabilir. nozzle sıcaklığını 210 yapmayı ve akış miktarı katsayısını da biraz artırmayı deneyebilirsin.
 
Evet bu genelde tıkanıklık belirtisi ama burada garip bir durum var. Isıyı 206 yaptığımda da aynısını yaptı. Acaba çap farkından dolayı filamenti ittirmiyor olabilir mi?
 
Evet bu genelde tıkanıklık belirtisi ama burada garip bir durum var. Isıyu 206 yaptığımda da aynısını yaptı. Acaba çap farkından dolayı filamenti ittirmiyor olabilir mi?

Baya bir çap farkı olması lazım ki daha teflon boruda sıkışıyor olsun. Belki de Flashforge'un erimiş viskozitesi ile CBC'nin erimiş viskozitesi aynı değil, CBC biraz daha koyu kalıyor olabilir. Sıcaklığı 220 yaparsan ne oluyor?
 
Şu an 210 da deniyorum. 220 yapayım farkı görme şansı olur.
 
Evet CBC nin önerdiği en yüksek sıcaklık olan 220 C bir iyileşme oldu. Bir de yaklaşık bir cm ara ile farklı bir desen var. Bilmem fotoğrafta görünüyor mu?

IMG_20210224_142206.jpg
 
Çapları farklıdır. Tam 1.75 tutturamayabiliyorlar. Slicerda akış ayarı yaparak düzeltebilirsiniz. Bu ayarı yapmak için kare prizma basıp kumpasla ölçün.

Ama sıcaklık ayarı en önce yapılmalı, çünkü sıcaklık HER ŞEYİ etkiliyor. https://www.thingiverse.com/thing:2450004
Bu modeli farklı sıcaklıklarda basıp stringing ne kadar oluşuyor ona bakın. Sonra kuleleri kırmaya çalışın, sağlamlığına bakın. Sıcaklık arttıkça sağlamlık artar ama stringing de artar. Orta noktayı bulmaya çalışın.
 
Ben ABG ve esun da kullandım 3'ü de sorunsuzdu. CBC güzel sarımlı filan ama çokta kullanışlı değil sanırım.
 
Arkadaşlar sorunu tespit ettim.

CBC promosyon olarak ayrı bir poşette kısa bir parça 50-100 gr kadar farklı renk filamant gönderiyor ki bu benim biten Flashforge marka gri filamantim ile aynı renk. Renkte devamlılık olsun diye CBC'nin gönderdiği promosyonu takıp devam etmiştim.

Benim asıl aldığım beyaz renk filamant. Sonuçta CBC gönderdi aynıdır diye düşüntüm ama bu promosyon gri olan bayatlamış filan olabilir tam sorunu bilmiyorum ama asıl 1kg olarak aldığım beyaz renkliyi taktığımda, ilk mesajda bahsettiğim kendi ayarlarımda sorunsuz çıktı alıyorum.

Yani sorun promosyon filamantten kaynaklanıyor. Tersine Pazarlama taktiği filan olmalı! :D

IMG_20210224_191508.jpg
 
Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,356
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top