Açık kaynak osiloskop projesi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Şimdiye kadar birkaç tane açık kaynak osiloskop projesi ortaya atıldı, ama bunların hiç birisi gerçek laboratuvar ortamında kullanılabilecek olgunluğa erişemedi. Ama EEVBlog'da birisi çok güzel bir proje başlatmış durumda. Cihazın örnekleme hızı 1 GSa/s ve FPGA de kullanarak hardware trigger özelliği de var. Ekran görüntüsünü şimdilik bir Raspberry Pi modülü ile sağlamasına rağmen saniyede 22 bin dalga formu görüntüleyebiliyor. Bu işin FPGA'de yapılması durumunda bu sayının en az 200 bine çıkacağı belirtiliyor. Bunu yakından takip ediyor olacağım.

Arkadaş bitirdikten sonra gaz verirsen ben belki girişebilirim ama zor görünüyor :D

Arkadaş bitirdikten sonra gaz verirsen ben belki girişebilirim ama zor görünüyor :D

FPGA işi var, öğrenmeye başlayalım :) Bende aslında geliştirme kartı vardı. Sağolsun bizim Türk gümrüğü kartın bedeli kadar kazık atmıştı bana. Ardiyeden çıkarıp bir tozunu alayım bakalım (sonra da geri koyayım :D )

FPGA yı öğrenebilmek için elektroniğide "çok çok iyi bilmek" gerekmiyordur herhalde.
Yani,atıyoyorum " şuraya bir Schmitt Trigger koymalıyım" demeye gerek olmadan ,Oraya S.T.koymalısın diyen bir yazılım olmalıdır herhalde

FPGA yı öğrenebilmek için elektroniğide "çok çok iyi bilmek" gerekmiyordur herhalde.
Yani,atıyoyorum " şuraya bir Schmitt Trigger koymalıyım" demeye gerek olmadan ,Oraya S.T.koymalısın diyen bir yazılım olmalıdır herhalde

VHDL diye bir programlama dili var, bunu öğrenmek gerekiyor. Oldukça kapsamlı bir dil. Bir de çok kanallı, yüksek bant genişlikli lojik analizör gerekiyor. Lojik analizör var ama VHDL hiç kullanmadım sıfırdan başlamam gerekiyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back