Adreslenebilir Ledi Bilgisayara Bağlayabilirmiyim ?

swd.furkan

Yeni Üye
Merhaba elimde 216 ledlik 1.5 metre led var ( ws2812b ) bununla Ardunio uno kullanarak amblight yapacağım . Ledin paketinde 5v 3a 15w yazıyor bende 5v4a 20w aldım ve aldığım adaptör raspberry pi için kullanılan bir powersupply . Bunu lede direkt bağlayınca led ısınıyor, ardunio üzerinden bağlayınca hem led hem ortadaki çipi ısınıyor bende telefon şarjına bağladım biraz daha geç sürdü ısınması . En son olarak bilgisayara bağladım ve hiç ısınmadan sorun çıkarmadan çalıştı soket ısınmadı. Bende diyorum ki acaba bunu sürekli bilgisayar üzerinden beslersem sonuçları ne olur ?

Bilgisayarların usb noktaları tipik olarak 1A verebilir ve fazlası bilgisayar için ağır gelebilir(anakartların çoğu akım kontrolü yapar fazla akım çekerek bozman biraz zor)

ws ledi beslediğnde data ucu boşta bırakarak besliyorsun ve ısınmaya mı başlıyor?
Yoksa led çalışırken mi ısınmaya başlıyor?

Birkaç tane datasheet baktım internette, hiç birisinde ws2812b nin power on sonrası durumu belirtilmiyor ... Tipik Çin datasheetler işte.

Akilli bidik derki;

WS2812B LED şeritleri farklı yoğunluklarda üretilir. Genellikle kullanılan birkaç standart yoğunluk şunlardır:
  • 30 LED/metre → Daha düşük yoğunluk, geniş aralıklarla dizilmiş LED'ler.
  • 60 LED/metre → Orta yoğunluk, daha dengeli bir ışık yayılımı.
  • 72 LED/metre → Daha sıkışık dizilim, daha parlak görüntü.
  • 96 LED/metre → Yüksek yoğunluk, daha düzgün ışık efekti.
  • 144 LED/metre → Çok yüksek yoğunluk, pikselsiz bir görünüm için ideal.
  • Gerilim: 5V DC
  • Akım Tüketimi: RGB LED'lerin her biri yaklaşık 20 mA çeker. Beyaz (R+G+B) yanarken 60 mA olur.
  • Renk Derinliği: 24-bit (8 bit R, 8 bit G, 8 bit B)
  • Entegre Sürücü: Her LED'in içinde PWM kontrollü bir sürücü vardır.
  • Daisy-Chain (Zincirleme Bağlantı): Seri olarak bağlanabilir, her LED kendine gelen veriyi işleyip bir sonraki LED'e iletir.
  • Giriş Çıkış Mantık Seviyesi: 5V, ancak 3.3V sinyal ile de çalışabilir.
  • PWM Frekansı: ~400 Hz

1.5m deki ledleri sayip bunu 60 ile carparsan ihityacin olan akimi hesaplayabilirsin.

60led/mt bir şeridin 2 metrelik parçası 3 renk tam açık iken 5.44A akım çektiğinin gördüm. 120led yaklaşık LED başına 50mA biraz altında. Şeridin başından 5V ile besleyip ledlee tam açıkken led şeridin öbür ucundan gerilim ölçtüğümde 3.44V kadar düştüğünü gördüm. Baştaki beslemeyi ortaya ve uca taşıyınca voltaj düşümü minimal hale geldi.

Neopixel (WS2811B) Ledleri beslemek, özellikle full pwm durumlarında ciddi sıkıntı. Bunu gözönünde bulundurun.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,549
Üyeler
3,060
Son üye
selo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back