Alüminyum döküm. Kum kalıp

frekans50

⁹⁸⁷⁶⁵⁴³²¹⁰
Videolarda Afrikalı, Hindistanlı işçiler hurda alüminyum ile çok güzel işler yapıyor. İşin özü kum kalıp. Tabi bunu kullanmak için başka bir kalıp daha oluyor.

Acaba bağ evi gibi bir yerde, kuvvetli ateş yakarak alüminyum eritmiş olsak neler dökebiliriz? Kumun özel olması gerekiyor galiba. Kalıp kumu?
Bunları internetten alabiliriz. Belki körük gerekir.

Fakat asıl soru: Ne dökelim? Yükte hafif pahada ağır alümiyum nesneler nelerdir?

3B yazıcı sahibi arkadaşların bir şeyler üretmesi gibi düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kum kaliba kaba isler dokulur. Dokum sonrasi talasli imalatla duzeltmeler gerekir.
Yekpare mini CNC govdesi dokersen belki alici bulabilirsin.

Plastik ayakkabı çekeceği kırılınca aklıma o geldi. Fakat metal olanını 5TLye aldım.

Mikroskop standı olabilir.
Özel tasarım(?) kahve aparatı olur
1739274657176.jpeg

Ekler

• 1739265244149.jpeg
    1739265244149.jpeg
    5.7 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
ümraniye-dudullu taraflarında kum kalıpla sarıdan tekne malzemeleri ve pervane döken atölyeler vardı. baya kaba pis bir iş.
az adetler için cnc imalat çok daha ekonomik olur.

Videolarda Afrikalı, Hindistanlı işçiler hurda alüminyum ile çok güzel işler yapıyor. İşin özü kum kalıp. Tabi bunu kullanmak için başka bir kalıp daha oluyor.

Acaba bağ evi gibi bir yerde, kuvvetli ateş yakarak alüminyum eritmiş olsak neler dökebiliriz? Kumun özel olması gerekiyor galiba. Kalıp kumu?
Bunları internetten alabiliriz. Belki körük gerekir.

Fakat asıl soru: Ne dökelim? Yükte hafif pahada ağır alümiyum nesneler nelerdir?

3B yazıcı sahibi arkadaşların bir şeyler üretmesi gibi düşünebilirsiniz.

Kum yerine soba tuğlası çamuru kullanılabilir.
Kil taneleri kum tanelerinden daha küçük.
Daha temiz çıkar.
Birde aluminyum içinde hava boşluğu olmaması için plastik gibi basınç altında basılmalı.

Sanayide alüminyumdan bazı parçaları kum kalıpta döküyorlar. Kalıp kumu ve diğer malzemeler dökümcü malzeme satan esnaflarda bulunur.
Eksileri - kum malzemeye karışabilir ayrıca dökümden çıkan parçaların ölçüleri hassas olmuyor, freze tornada işlenmelidir.
Hurda da pek bulunmuyor, kaçak çalışan işçiler gece gündüz peşindeler.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,347
Üyeler
2,977
Son üye
ykurt52

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back