Analog Discovery 3 duyuruldu

taydin

Timur Aydın
Staff member
Analog Discovery 14 Haziranda satışa sunulacak. Örnekleme hızı 125 MS/s yapmışlar, fiyat da 299 dolardan 379 dolara çıkmış. Ayrıntılı bir karşılaştırma yapılır yakında.

1685647540782.png

Bu alet bir tek bana mi gereksiz pahali ve kullanissiz geliyor acaba? :dusun1:Su Pyhton script olayi guzelde, baska bir numarasi da yok.

Eger cantaya koyup gezdirmeniz hele hele de gumruk gecisleri yapmaniz gerekiyorsa bu tur kucuk aletler avantajli oluyor.

Elektroniği yeni öğrenen bir öğrenci için veya bütçesi vahim olan, ama çok işlevsellik isteyen birisi için AD2 veya AD3 çok daha bereketli olacaktır. Analog Discovery sadece bir osiloskop değil, birçok ilave özelliği de sunuyor.

Her iki scopu da tanimiyorum. Fakat scopa para verilecekse paradan kisilmamali.

Eger tasinir ustelik ekrani vs olmayan bir scop alacaksan en kalitelisi hangisi ise parayi bastiririp alacaksin.

Daha ucuz diye ekrani vs olanini almamak gerekiyor.

Mobil olarak tasimak icin hic uygun degil, PC'ye bagimli sonucta. Diger ozelliklerde fiyati bu seviyeye cikaracak bir maliyet yok. 800mA ayarli guc kaynagi ~2$ ornegin. Logic analyzer de pek pahali degil. Fiyatindan ote sunduklari bana cazip gelmiyor. Bunu almak yerine 70$ a Hantek alinabilir.

Bu arada;

Ogrenci harciligiyla alabilsin ve evinde kullansin turu cihazlara ogrenci versiyonu demek ne kadar dogrudur bilemiyorum.

20 ..30 kisilik bir labaratuvarda her ogrenciye en kalite en pahali cihazlardan olusmus bir set vermek cok yanlis. Sonucta kullanicilar acemiler ve hata yapacaklar yakip kiracaklar.

Benim anladigim ogrencilerin kullanacagi ucuzlukta ama sonuclarina guvenilebilir kalitede cihaz versiyonlarina ogrenci versiyonu denir.
Tartisilan cihazin fiyati labaratuvar alimi icin abartili bir rakam degil.

Her labaratuvarda lab gorvelisinin yada denetiminde ogrencilerin kullanacagi cok kaliteli pahali cihazlar da olacaktir tabiki.

Bu analog Discovery de ogrenciler icin uretilmis bir cihaz gibi gorunuyor.

Eger profesyonel kullanim icin cihaz alacaksiniz hele hele de labaratuvarda dogruluguna guvenilir sonuclar bekliyorsaniz ucuz cihazlar alinmamali.

Eger ogrenci iseniz herhangi bir cihazi ogrenci indirimi ile alma ihtimaliniz var. Firmalarin sayfalarini takip etmek gerekiyor. Zaman zaman firmalar bu tur kampanyalar yapabiliyor.

Bir cihaz almam gerekiyordu, ogrencilere yanlis hatirliyor olabilirim 500$'a yakin indirim vardi.

Ogrenci olmadigimi, arastirma isleri yapan bir amator oldugumu , bu cihaza sahip olmayi cok istedigimi ve mumkunse ogrenci indirimli fiyattan almak istedigimi talep eden mail attim.

Kabul ettiler ve cihazi (Saleae Logic Pro 16) ucuza alabildim. Bunu yapan da bir Amerikan firmasi.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,185
Üyeler
2,908
Son üye
coco45

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back