Araba Geri Görüş Kamerası Sorunu

emrekarahanli

Yeni Üye
Merhaba, Toyota Auris 2013 active skypack aracıma carplay destekli multimedya taktım. Aracın orijinal geri görüş park kamerasının soketi uymadı. Onun yerine setle birlikte gelen başka bir geri görüş kamerası takmak zorunda kaldım. Aracın orijinal geri görüş kamerasını, multimedya ekrana nasıl bağlayabilirim?
Temel elektronik bilgim olmadığı için bir şeyleri kesmek istemedim.
IMG_9046.JPG

aynı araç bende de var ve genel olarak araçla ilgili nette pek içerik bulamıyorum.kamera bağlantı detaylarını araştırdım ama bulamadım. sadece orjinal kameranın resmini bulabildim. 4 kablosu var. ikisi besleme birisi video diğeri de ya geri vites voltajı yada video çıkışının şasesi olduğunu tahmin ediyorum.
çin sitelerinde çeşitli dönüştürücü koblolar var. bunlara bakabilirsin. bir de genelde kabloların üzerinde bir devre veya kutu bulunuyor. muhtemelen kamera 5v gibi bir voltajla çalışıyor. dönüştürücü kablo olmadan bağlamaya çalışırsan 12v verme.
örnek,
20-Pin-Achterste-Camera-Retentie-Adapter-Voor-Toyota-Voor-Toyota-Auris-Avensis-Corolla-Hi-Ace...webp eklentisine bak
20-Pin-Achterste-Camera-Retentie-Adapter-Voor-Toyota-Voor-Toyota-Auris-Avensis-Corolla-Hi-Ace...webp eklentisine bak
orjinal kamera
f2ff97460fe02f7964ce754b23a5ca2c-toyota_auris_e180_galinio_vaizdo_kamera.webp eklentisine bak
4382212902de88a1478ffbfe5b691990-toyota_auris_e180_galinio_vaizdo_kamera.webp eklentisine bak

https://nl.aliexpress.com/item/1005006738317131.html?gatewayAdapt=glo2nld

Son düzenleme:
aynı araç bende de var ve genel olarak araçla ilgili nette pek içerik bulamıyorum.kamera bağlantı detaylarını araştırdım ama bulamadım. sadece orjinal kameranın resmini bulabildim. 4 kablosu var. ikisi besleme birisi video diğeri de ya geri vites voltajı yada video çıkışının şasesi olduğunu tahmin ediyorum.
çin sitelerinde çeşitli dönüştürücü koblolar var. bunlara bakabilirsin. bir de genelde kabloların üzerinde bir devre veya kutu bulunuyor. muhtamelen kamera 5v gibi bir voltajla çalışıyor. dönüştürücü kablo olmadan bağlamaya çalışırsan 12v verme.
örnek,
38195 eklentisine bak
38196 eklentisine bak
orjinal kamera
38197 eklentisine bak
38198 eklentisine bak

https://nl.aliexpress.com/item/1005006738317131.html?gatewayAdapt=glo2nld
Çok teşekkür ederim sanırım aradığım ürün bu. Aşağı bir görsel ekliyorum sizce kamera bağlantısını bu kablo sağlıyor olabilir mi? Takılı olmayan boştaki tek kablo bu ve uyumsuz olan soket.

25b9d171-6fe3-45b4-a5f2-4a168cddbb7b (1).jpeg

Auriste nasıl emin değilim ama araç orijinal kameraları genellikle 12 V ile çalışır. Anladığım kadarı ile +12, şase, video- ve video+ uçları var. +12 volt hatta olması lazım. Ölçülerek bulunur. Şase ise arabanın herhangi bir yerindeki şase ile devamlılık testi(buzer) ile tespit edilir. Geriye vid+ ve vid- uçları kalıyor. Bunları da yeni multimedyanın video girişlerine bağlamanın yeterli. Görüntü alamazsan uçları ters çevirebilirsin. Şase ile ölçüldüğünde bu uçlarda 0.8 ile 1.2 v arası değer görülmeli.

Düzeltme: vid- ile vid+ arasında ortalama 1 v okunacak.

Çok teşekkür ederim sanırım aradığım ürün bu. Aşağı bir görsel ekliyorum sizce kamera bağlantısını bu kablo sağlıyor olabilir mi? Takılı olmayan boştaki tek kablo bu ve uyumsuz olan soket.

muhtemelen o. pin saysı tutuyor ama linkteki görseldeki multimedya aynısı değil. . orjinal cihaz üzerinde arama yaparak nette bu konnektörün geri kamerasının olduğunu teyit edebilirsin belki.
konnektör oysa dönüştürücü kablo da şu olabilir.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,909
Üyeler
2,809
Son üye
Jiinss

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back