Çekilen akım alternatörü çökeltiyor.merhaba arkadaşlar 220 v 800 watt inverter ile müzik seti yüksek ses ve bass ta kendini kapatıyor araya aküden gelen voltaj yükseltici bağladım ama yine olmadı. 15 volt ayarlı ama 9 a kadar düşüyor bunu nasıl çözerim
aynen olabilir zaten çok pahalı bişey değildi müzik setinin 120 w güç yazıyor bu değer pick değerimi acabaEğer çin malı inverter ise, onların güç değerinin şöyle 10 da birini falan kabul etmen lazım. Yani senin 800 W diye aldığın inverter aslında 80 W. Bu 80 W gücü de sürekli verip veremeyeceği meçhul. Ama herhalde veremiyor ki arada bir korumaya geçip çıkışı kesiyor.
galiba. modifiye sinüs değilde normal sinüs almak lazım
ANLADIM AMA SONUÇTA 12 V ARAÇTAN ÇEKMİYORMU GÜCÜ İNVERTER ÜSTLENİYOR DİYE BİLİYORUMÇekilen akım alternatörü çökeltiyor.
Daha küçük güçlü sistem kullanın.
Bu şekilde çok zorlarsanız alternatörün üstünde SCR'yi bozamanız büyük ihtimal SCR'niz kısa devre olursa şarj lambası'da yanmaz şarj'da etmez bir sabah basarsınız ve kadran ışıkları dahi yanmaz.
Arabanın bütün yükü alternatör üstündeki SCR(trsitör)'ün üstünden geçiyor aslında regüle yapıyor o SCR siz gaza bastıkça voltaj artmasın sabit kalsın diye SCR voltajı hep 13-13.7 civarında tutar.
Voltaj yükselticiye gerek yok bu konumda hiçbir işe yaramaz
İnverter gücü nerden alıyor?ANLADIM AMA SONUÇTA 12 V ARAÇTAN ÇEKMİYORMU GÜCÜ İNVERTER ÜSTLENİYOR DİYE BİLİYORUM
BEN AKÜDEN DE DİREK ÇEKTİM DENEDİM YİNE AYNISINI YAPTI KALIN KABLO İLE BU ARADA TEYİBİN ARKASINDA 130 WATT YAZIYOR SANIRIM ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ İNVERTER GERÇEK 800 WATT DEĞİL ONU NASIL ÖLÇERİM?Aradaki kartı sök at. Aküden kalın kablo ile invertere bağlantı yap. Deneme için invertörü akünün yanına götür. Sonrasında tekrar dene. Dediğim gibi yaparsan 12V aşağı çok düşmez. Baktin yine kapanıyor ise inverter yetersiz ama sorun çıkmıyorsa kalın kablo ile tesisat yapman gerekir. Bu arada mutlaka uygun sigorta kaliteli kablo kullan. Yoksa araç yangını riski olur.
Birde inverter 200w galiba. O teyipte 200w vardır. Çalışsa bile invertör çok dayanmayabilir.
GÜCÜ TEYİBİN ARTI SINDAN ALIYOR ŞASYİDE DİREK BAGAJDAN GÖVDEDEN ALDIMİnverter gücü nerden alıyor?
Bir de araya boost converter koymuşsun onda da bir miktar kayıp yaşıyorsun. Bu işin çözümü doğrudan 12 V ile çalışan bir araba amfisi kullanmak ve müzik kaynağı olarak da mp3 çalıcı, cep telefonu vs kullanmak. 100 W a kadar araba amfileri mevcut. Gerçi piyasada 10 bin watlık araba amfileri de var ama neyse![]()
HOCACM BİLİYORUMDA MALESEF PAHALIBir de araya boost converter koymuşsun onda da bir miktar kayıp yaşıyorsun. Bu işin çözümü doğrudan 12 V ile çalışan bir araba amfisi kullanmak ve müzik kaynağı olarak da mp3 çalıcı, cep telefonu vs kullanmak. 100 W a kadar araba amfileri mevcut. Gerçi piyasada 10 bin watlık araba amfileri de var ama neyse![]()
Demekki araba dururken aküden çalışırken alternatörden alıyorsunuz elektrikiğiGÜCÜ TEYİBİN ARTI SINDAN ALIYOR ŞASYİDE DİREK BAGAJDAN GÖVDEDEN ALDIM
VALLAHİ GÜZEL OLUYOR ARAYA ROLE GEREK YOK KONTAĞI AÇINCA TEYİP AÇILINCA OTOMATİK İNVERTERİ AÇIYOR KAPATINCA KONTAĞI KAPANIYOR AÇK KALMA RİSKİ YOKDemekki araba dururken aküden çalışırken alternatörden alıyorsunuz elektrikiği![]()
Bence size ilk gereken temel elektrik-elektronik bilgisiARKADAŞLAR PEKİ BEN KAPASİTÖR OLARAK BİR BÜYÜK KONDASTÖR BAĞLASAM OLURMU PATLAR MI ?