çalanlarda koruyanlarda sürekli gelişiyorBu aralar bunun çok konusunu görüyorum,
Artık ticari önlemler daha büyük boyutta x bir firma x bir mcu'dan örnek vereyim.
Yazılım kilitleme adımları aynen uygulanıyor yükleme esnasında üreticinin garanti verdiği çerçeve boyutunda yazılım çekilemez.
Buna güvenilmeyip birde çip içindeki benzersiz id ile şöyle bir önlem alınıyor.
if(read.unique id != xxxxyyyyyzzz){
while(1);
}
else{
//go prg : ))
}
Biri oldu da çekti farklı yolları var veya kilitleme düzgün çalışmıyor kendi işlemcisine yükledi devresini kurdu ve çalışmıyor geriye dönük tekrar tekrar uğraşmak durumunda hiçbir yazılım tamamen çalınmaya karşı güvene alınamaz ama güvenlik durumunu güçlendirebiliriz
x firma x mcu ile aynen bunu yapıyor;çalanlarda koruyanlarda sürekli gelişiyor
ben olsam şoyle yapardım yazılım kodun çalındıgını tespit edecek ama hiç çaktırmayacak rtc ye bağlı veya random bir değişkene bağlı olarak rasgele bir anda program çökecek yani adam kopyaladı sanacak binlerce uretecek hatta belki piyasaya salacak sonra patır patır dökülecek ürünler
İşlemci durduk yere bozulmamıştır. Onun bozulmasına sebep olan şey yeni bağladığını da bozabilir. Arızanın sebebi bulunabildi mi?Benim derdim kopyalamak çalmak değil bunun bağlı olduğu kart bozuldu yeni kart alsam tonla para tamir edebilirsek ne ala
Şablona gerek yok ihtiyacın olan ürünler şunlar.
ben bunu uzaktan çalıştığım müşterilere uyguluyorum. mesela adama test için 3 tane board gönderiyorum. board üzerindeki stm32'lerin unique idleri elimde mevcut. secure bootloader falan uğraşmak istemediğim için. gönderdiğim hex kodun içine basit bir id kontrol ekliyorum. listesinde de benim onlara gönderdiğim kartlar kayıtlı. böyle olunca açık hex sadece o 3 chip ile çalışıyor.Bu aralar bunun çok konusunu görüyorum,
Artık ticari önlemler daha büyük boyutta x bir firma x bir mcu'dan örnek vereyim.
Yazılım kilitleme adımları aynen uygulanıyor yükleme esnasında üreticinin garanti verdiği çerçeve boyutunda yazılım çekilemez.
Buna güvenilmeyip birde çip içindeki benzersiz id ile şöyle bir önlem alınıyor.
if(read.unique id != xxxxyyyyyzzz){
while(1);
}
else{
//go prg : ))
}
Biri oldu da çekti farklı yolları var veya kilitleme düzgün çalışmıyor kendi işlemcisine yükledi devresini kurdu ve çalışmıyor geriye dönük tekrar tekrar uğraşmak durumunda hiçbir yazılım tamamen çalınmaya karşı güvene alınamaz ama güvenlik durumunu güçlendirebiliriz
sin nasil koruyorsunuz mcu kodlarinizi st nin okuma korumasini mi kullaniyorsunuz.Hex kod yolluyorsaniz bu bahsettiginiz ID kontrolu asmak cok kolay.
orada da yazmıştım. tabi yapılır, ama onu aşacak beceride bilgide biri zaten o kodu sıfırdan da yazar. o müsteride böyle bir potansiyel yoktu.Hex kod yolluyorsaniz bu bahsettiginiz ID kontrolu asmak cok kolay.