arduino ledleri yakamıyorum

BBurak

Yeni Üye
arduinoya 2 gün önce başladım tek ledde sıkıntı yok yalnız sayısı çoğalınca ledler yanmıyor yapamıyorum nerde hatanın olduğuyla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim
kodlarım bunlar ikisinide denedim olmuyor.
IMG_20210915_113140.jpg

devreyle kod resimlerde gözüktüğü gibi
ilk kodu internette gördüm yazdım o olmayınca ikincisini yazdım oda olmadı ;)

@BBurak foruma hoşgeldin!

Breadboard'u yanlış kurmuşsun. Aşağıdaki gibi kurmalısın. Direnç bağlantılarına ve LED yönlerine dikkat! Umuyorum Arduino çıkışlarını yakmamışsındır.

Yazılımda kullandığın gecikmeler çok hızlı, bunları yarım saniye şeklinde aşağıdkai gibi güncellemekte yarar var. Bütün LED'ler çalıştıktan sonra tekrar hız ayarı yaparsın. Bu şekilde yandığını görmüyor bile olabilirsin.

delay(500);

1631699896122.png

@BBurak foruma hoşgeldin!

Breadboard'u yanlış kurmuşsun. Aşağıdaki gibi kurmalısın. Direnç bağlantılarına ve LED yönlerine dikkat! Umuyorum Arduino çıkışlarını yakmamışsındır.

Yazılımda kullandığın gecikmeler çok hızlı, bunları yarım saniye şeklinde aşağıdkai gibi güncellemekte yarar var. Bütün LED'ler çalıştıktan sonra tekrar hız ayarı yaparsın. Bu şekilde yandığını görmüyor bile olabilirsin.

delay(500);

13444 eklentisine bak
teşekkür ederim sağolun

@Sercan peki direnç her zaman eksi taraftan mı bağlanır lede benim aldığım kitapçıkta artı taraftan bağlatıyor da
sizin dediğiniz gibi yandı

Genelde pozitif uçtan bağlanır, bu tarz basit devrelerde çok bir önemi yok. Özel olarak bu şekilde yapmadım.

Forum istatistikleri

Konular
7,359
Üyeler
2,983
Son üye
berkanygz35

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back