Arduino projemi nasıl nodejs ile web sitesine entegre edebilirim?

jiyan

Aktif Üye
Katılım
12 Mayıs 2023
Mesajlar
102
Merhaba aktif olarak nodejs ve react yazıyorum.Şu an elimde hc-sr04 ve servo motor ile yapılmış bir radar var.Radar etrafındaki cisimleri algilayinca processing ile bir radar şekli çiziyor ve etraftaki cisimleri gösteriyor.Tam anlamadiysaniz YouTubea Arduino radar diye yazarsanız görürsünüz.Ben bu radar şeklini nasıl web üzerine nodejs ile entegre edebilirim?
 
Kullandığın Arduino wifi tabanlı olacak. Nodejs kodlaması nasıldır bilmiyorum ama temelde mantık basit. Verileri wifi üzerinden değişken mantığında web sitesine gönderirsin, web tarafında da bu değişkenleri nodejs kodlaması kullanarak radar ekranını oluşturursun.
 
Kullandığın Arduino wifi tabanlı olacak. Nodejs kodlaması nasıldır bilmiyorum ama temelde mantık basit. Verileri wifi üzerinden değişken mantığında web sitesine gönderirsin, web tarafında da bu değişkenleri nodejs kodlaması kullanarak radar ekranını oluşturursun.
Merhaba Arduino UNO kullanıyorum, dediğiniz konu hakkında örnek bir makale ya da video var mı?
 
Nodemcu olur, arduinonun üzerinde wifi modülü olan her hangi bir modeli olur.
 
Önce hangi wifi tabanlı kartı kullanacağına karar ver ve al. Sonra o kartın wifi ye nasıl bağlandığını araştır. Mutlaka örnek kodları vardır.
Kartı wifiye bağladıktan sonra gerisi kodlama ile veri göndermek. Benim konuda örnek kod da var. Oradan kopya çekebilirsin.
 
Arduino (uno, mega vs) kart kullanmak zorunda değilsiniz.
Yine Arduino IDE si ile (IDE = Kod geliştirme ortamı) kullanabileceğiniz ESP tabanlı geliştirme modüllerini tercih etmek işleri daha kolaylaştıracaktır.

Arduino geliştirme ortamına hakimseniz esp li geliştirme kartlarınıda rahatlıkla aynı amaç için kullanabilirsiniz.

Bu kartlar aynı zamanda Wifi ile bir ağa / internete bağlanmak için gerekli donanım ve özellikleri barındırdırdığı için donanım ve yazılım karmaşasını azaltır.
 
Kullanabileceğiniz Arduino kart alternatifleri:
Arduino Nano 33 IOT
Arduino UNO W5500 ethernet shield
Esp32
Raspberry pi pico w

Bu kartlardan biri ile Arduino arayüzü kullanarak internete bağlanabilirsiniz. W5500 shield Arduino UNO, mega türü kartların üzerine takılan shielddır. Şahsen ucuz olması açısından Raspberry pi pico w yada esp32 tavsiye ederim.

İnternete veri göndermek için socket (websocket) olayını araştırın. Socket ile herhangi bir web sayfasını request edebileceğiniz gibi flask, fastapi gibi bir Python scripti de request edebilirsiniz.
Kullanabileceğiniz alternatif servisler:
Mqtt, ifttt, Amazon aws gibi gibi.
Nodejs ile aranız iyşyse PHP + Java küçük bir servis yazıp bu servisi request edebilirsiniz.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,347
Mesajlar
124,247
Üyeler
2,977
Son üye
ykurt52

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back
Top