F faruk17 Yeni Üye Katılım 26 Mart 2024 Mesajlar 4 26 Mart 2024 #1 Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Arduino'da serial monitöre yazı yazdığımda yazının bir kısmı(yarısı) çıkmıyor ve sonunda iki adet soru işareti çıkıyor. Sorunu bir türlü çözemedim. Yardımcı olabilir misiniz? EKRAN FOTOĞRAFI:
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Arduino'da serial monitöre yazı yazdığımda yazının bir kısmı(yarısı) çıkmıyor ve sonunda iki adet soru işareti çıkıyor. Sorunu bir türlü çözemedim. Yardımcı olabilir misiniz? EKRAN FOTOĞRAFI:
Mehmet.b "Senin plansızlığın, benim aciliyetim değildir." Katılım 9 Eylül 2023 Mesajlar 590 27 Mart 2024 #2 Kodların diğer kısımlarını biz göremiyoruz. En azından ben göremiyorum. "Muggle" olduğumu unutmayınız. Ek: Ayrıca karakter kodlama ayarınızda sıkıntı bulunmakta.
Kodların diğer kısımlarını biz göremiyoruz. En azından ben göremiyorum. "Muggle" olduğumu unutmayınız. Ek: Ayrıca karakter kodlama ayarınızda sıkıntı bulunmakta.
F faruk17 Yeni Üye Katılım 26 Mart 2024 Mesajlar 4 27 Mart 2024 #3 Değerli hocam, demek burda da varsınız. ) Kodların devamını yükledim. Karakter kodlama derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ekler arduino_sensor_bluetooth_serial.ino arduino_sensor_bluetooth_serial.ino 1.1 KB · Görüntüleme: 126 bluetooth.ino bluetooth.ino 599 bytes · Görüntüleme: 103
Değerli hocam, demek burda da varsınız. ) Kodların devamını yükledim. Karakter kodlama derken ne demek istediğinizi anlamadım.
Mehmet.b "Senin plansızlığın, benim aciliyetim değildir." Katılım 9 Eylül 2023 Mesajlar 590 27 Mart 2024 #4 Türkçe karakter sorunu var sanki kodda. Hem dosya isimlerini hem de kod içinde Türkçe karakterler kullanmayınız. Alt siyah alandaki soru işaretleri için; Arduino ayarlarında karakter kodlamasını UTF-8 olarak değiştirebilirsiniz.
Türkçe karakter sorunu var sanki kodda. Hem dosya isimlerini hem de kod içinde Türkçe karakterler kullanmayınız. Alt siyah alandaki soru işaretleri için; Arduino ayarlarında karakter kodlamasını UTF-8 olarak değiştirebilirsiniz.
Mehmet.b "Senin plansızlığın, benim aciliyetim değildir." Katılım 9 Eylül 2023 Mesajlar 590 28 Mart 2024 #5 loop() fonksiyonu içindeki kur(); dan sonra delay(100); eklemeyi deneyin.
F faruk17 Yeni Üye Katılım 26 Mart 2024 Mesajlar 4 28 Mart 2024 #6 ,, Hocam delay komutu ile işi düzelttim. Çok teşekkür ederim. Peki alttaki gibi ikili bir gönderme var. Bunu nasıl düzeltebilirim? EKRAN FOTORAFI: Ekler 1711656813997.png 196.5 KB · Görüntüleme: 99
,, Hocam delay komutu ile işi düzelttim. Çok teşekkür ederim. Peki alttaki gibi ikili bir gönderme var. Bunu nasıl düzeltebilirim? EKRAN FOTORAFI:
Mehmet.b "Senin plansızlığın, benim aciliyetim değildir." Katılım 9 Eylül 2023 Mesajlar 590 28 Mart 2024 #7 Çıktıyı hex olarak yazdırın. Daha anlamlı olabilir.