Sercan
--
Bugün Balıkesir'de 1000 ton üretim kapasitesine sahip bor karbür tesisi açıldı. Devamında Kütahya Emet'e 5 bin ton üretim kapasiteli başka bir tesis hedefi daha varmış. Bunu da yapabilen 5. ülke olmuşuz.
Neyse benim merak ettiğim, burada kastedilen karbür, sprel taşında ya da tezgahlarda işleme için kullanılan uçlar gibi imalat sanayinde kullanılan karbür ile aynı mı?
Haberde kastedilen Ferrobor ve Lityum karbonat farklı bir tesiste mi üretilecek? Ayrıca lityum karbonat pil yapımında kullanılan lityum ile aynı mı? Bu tesislerden çıkan mamulün başka kullanım alanları nedir? Ayrıca zırh filan yapımında da kullanılabilecekmiş.
Kimya açısından yorumlayabilirseniz sevinirim.
Neyse benim merak ettiğim, burada kastedilen karbür, sprel taşında ya da tezgahlarda işleme için kullanılan uçlar gibi imalat sanayinde kullanılan karbür ile aynı mı?
Haberde kastedilen Ferrobor ve Lityum karbonat farklı bir tesiste mi üretilecek? Ayrıca lityum karbonat pil yapımında kullanılan lityum ile aynı mı? Bu tesislerden çıkan mamulün başka kullanım alanları nedir? Ayrıca zırh filan yapımında da kullanılabilecekmiş.
Kimya açısından yorumlayabilirseniz sevinirim.
Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi açıldı
80 milyon dolar yatırımla kurulan Bandırma Bor Karbür Tesisi açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesisin açılışında yaptığı konuşmada, “Ferrobor ve lityum karbonat tesisleri ile cevheri mücevher haline getirerek ihraç etmeye başlayacağız” dedi.
www.ekonomim.com