Beslemedeki Gürültülerin Filtrelenmesi

Dede

https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
Microchip bunu önermiş.
Ben de bir kaç şema yayınladım bu konuda.
Ferrit Bead ile Pi fltre ve MLCC kullanımının önemini bir daha vurgulayalım.
İşlemcilerin ve Analog girdileri olan devrelerin beslemelerinde ve referans gerilim üreten çiplerde çok çok önem arzeder.
Ayrıca her çipin beslemesine de birer 100nF MLCC kapasitör eklemek çok faydalıdır.
1759733946037.png

Analog ve az çok sabit akım çeken bir devre için bu uygun olur, ama çok değişken akım çeken bir MCU için uygun olmaz bence. Özellikle 0.5 Ohm seri direnç ve FB, akım transientlerinde ciddi voltaj çökmelerine sebep olur.

Analog ve az çok sabit akım çeken bir devre için bu uygun olur, ama çok değişken akım çeken bir MCU için uygun olmaz bence. Özellikle 0.5 Ohm seri direnç ve FB, akım transientlerinde ciddi voltaj çökmelerine sebep olur.
Microchip genelde LP serisi mcu üretiyor. 2.7~5.5 V arasında da sıkıntısız çalışabiliyorlar.
Aynı filtreden başka bir çipe besleme almamak gerekir bu durumda.

@Dede hocam PIC serilerinde osc frekansı ile besleme voltajı arasında aşağıdakine benzer bir ilişki var, bunu dikkate almak gerekir.

1759744615134.png

Forum istatistikleri

Konular
8,357
Üyeler
3,314
Son üye
tarık bektaş

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back