Bios sifresini kirmak

Mikro Step

Kıdemli Üye
Elimizde HP850G1 model laptoplar var. Bunlarin bios sifrelerini saklamamislar ve simdi biosa girmek mumkun olmuyor.

Laptoplarin bios bilgileri cip icinde saklaniyormus. Bilgileri bilinen bir laptopin cipini okuyup klonlamis ve sifresi unutulan laptopa takmislar ve sorun cozulmus.

Gel gelelim bu durumda iki laptop ta ayni MAC adresine sahip olmus. Bu ise istenmeyen bir durum.

Bios sifresi bilinmeyen laptoplarin bu sorununu nasil asariz? Bu durumda yaklasik 30 kadar laptop varmis.

Şu anda çalışan laptop'un MAC adresi biliniyor. Ben olsam BIOS EEPROM içinde bunun yerini tespit ederim, sonra da diğer çalışmayan laptoplar aynı şekilde tamir edip sadece MAC adresi düzeltirim.

Sorunu bugun bildirdiler. Henuz ilgilenmedim fakat HP bu bilgileri kabak gibi acik acik yazmamistir diye dusunuyorum. Insallah veriler kriptosuz sekilde saklaniyordur.

MAC adresini şifreli saklayacaklarını sanmam. Belli bir yaşı olan laptopların neredeyse tamamında model etiketi olurdu ve etiketin üzerinde de MAC adres yazardı. Son modellerde stil ve tasarım ön plana çıktığı için artık etiket falan olmuyor.

Eski okulumda bilgisayarların mac adreslerini değiştirebilmişlerdi, bir sekilde bunlar da yapılabilir diye düşünüyorum .

Videoya bir göz atın. HP notebookların kimlik bilgileri okunup, editlenip geri yazılabiliyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,723
Üyeler
3,118
Son üye
konce

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back