Boost converter, mosfet seçimi

frekans50

⁵⁰
5V..27V dönüştürücü yaptım. Çıkış akımı 3mA maksimum. Hızlı diyod, çıkış kondansatörü tamam. Çıkışta seri direnç olduğu için akım kesin olarak sınırlandırılmıştır.

Mosfeti 30V seçtim. Acaba sorun çıkarı mı? 50V, 60V olsa iyi olur farkındayım çeşitli sebeplerden 30V mosfet kullanmak istiyorum

Mosfet 68 ohm geyt direnci ile mcu tarafından sürülüyor. Bu sayede kesim hızı biraz yavaş olacak, anlık tepe gerilim hafifleyecek mosfet dayanabilecek gibi görünüyor. Prototip devre çalışıyor. Güvenlik konusunda emin olmak istedim. Çıkışı biraz düşürebilirim. Benzer yöntemlerle boost converter yapanlar yardımcı olabilir mi?

Skop yok :)

1750528077123.png

Son düzenleme:
Akımın düşük, ve silikon moslar belirtilen Vds geriliminde zener gibi davranır(diyot iletime geçmeden mosu zener gibi kullanıyor olabilirsin). O yüzden çok sıkıntı olmadan çalışabilirsin, yine de riskli seçim.

Drain'e 28V gerilimlerde açılan hızlı clamp bağlanabilir.
Lakin limitlere yakın çalışması pek doğru değil.

Forum istatistikleri

Konular
7,873
Üyeler
3,159
Son üye
ozencmakine

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back