Cin'den buyuk diyaframli kondenser mikrofon kapsulu almak

Altair

Kıdemli Üye
Kendime bir tane mikrofon yapmak istiyorum. Hazir satilanlar alamayacagim kadar pahali. Kaliteli mikrofon kapsulleri de 60$'dan baslayip yuzlerce dolara kadar cikiyor. AKG ya da Neumann gibi. Bunlar yurtdisi fiyatlari, Turkiye'ye getirmek cok daha pahali tabii.

Aliexpress'te 34 mm'lik buyuk diyaframli mikrofon kapsulleri var. Bunlar 250 TL civarinda. Bu tur bir tecrubesi olan var mi acaba?

Not : Aklımda 10 mm mikrofonları paralel baglamak da var.

Cok kaliteli mikrofonlar 48v bias ile calisir.

Son düzenleme:
Dijital mikrofon kapsülü vardı süper bir şey. Kendim kullanmadım ama gerekirse kullanırım. I²C çıkış oluyor. Filtre vb hepsi içindeydi. Belki bunlardan olsa işinizi görür

Kapsülcü:

Bir tanesi kagit uzerinde iyi gorunuyor ama buradan nasil alisveris yapiyoruz? Amerikan firmasi ise 12$'lik urune 50$ kargo parasi cikarirlar.

Edit : Pensilvanya imis. Kargo batirir. :bilmem1:

Keşke sorun kargo olsa. O mikrofonu bizim Türk gümrüğü bir halt zanneder, ticari kabul eder ve EN AZ 10000 TL ithalat masrafı çıkar. Lanet olsun deyip gümrüğe hediye edersen, onun da bir masrafı çıkıyor :katil2:

Belki pahalı bir mikrofon kapsülüne gerek yoktur?
Mikrofonun kalitesini belirleyen temel etmen kapsulu. Elektronik komponentler ve filtrelerle elde edilecek kalite kisitli. Birazda ogrenmek icin yapiyorum aslinda. Eger 10$'lik kapsul ile kayda deger kalite elde edebilirsem 60$'lik kapsul kulalnilan mikrofonlara yerli alternatif dahi uretilebilir. Pazar kisitli ama kari yuksek.

Benm Sony kulaklığın kapasitif mikrofonu bozulmuştu yerine 50 kuruşa aldığım kapasitif mikrofonu taktım ses orijinal sonyden farksız gidiyor hala.

Stüdyo kalitesinde kayıt yapılmıyorsa kalite farkı anlaşılamamıştır. Telefon kalitesinde konuşma için ucuz pahalı kapsül aynıdır. Belki yaş itibariyle farklı bireyler tarafından ses kalitesi anlaşılabilir. Müzik kulağı? olan için farklıdır

Son düzenleme:
Stüdyo kalitesinde kayıt yapılmıyorsa kalite farkı anlaşılamamıştır. Telefon kalitesinde konuşma için ucuz pahalı kapsül aynıdır. Belki yaş itibariyle farklı bireyler tarafından ses kalitesi anlaşılabilir. Müzik kulağı? olan için farklıdır
Insanlardaki yas nedeniyle olusan ses kaybi farkli. Genelde yuksek frekanslari duymama ile olusuyor. 60'i gecmeden muzik kalitesinde hissedilir bir fark olmaz. Saglik sorunu yoksa tabii. Ama kaliteli bir mikrofon sesi orijinal sese cok yakin sekilde elektrik sinyaline cevirir. Mİkrofon otu ise dogaldan cok daha farkli bir ses ortaya cikiyor. Einizde orta seviye bir mikrofon varsa bir onunla bir de notebook ya da cok dandik bir webcam mikrofonu ile kayit yapin, farki anlarsiniz. Studyo kalitesinde kayit beklemiyorum. Oranin mikrofon disinda kullandigi ekipman ve ses yalitim duzeni cok farkli zaten. Ama olabildigince kaliteli bir mikrofon yapmak gibi bir amacim var. Aliexpress'tekiler ile bir deneyeyim. Yorumlarina bakip bir tanesini alayim. Iyi bir verim alirsam paylasirim projeyi.

Forum istatistikleri

Konular
7,101
Üyeler
2,877
Son üye
mrnobodyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back