CNC3018Pro Annoy Tools kart motor surmuyor

M_B

Aktif Üye
Merhabalar,
Elime CNC3018 Pro CNC makinesi geldi. Geldiğinde Y motor sürücüsü yanmış. ( A4988 )
Getiren motor entegrelerini sipariş geçmiş ve getirdi. Taktik tepki vermedi. ( Menusunden test ediliyor )
Bırakıp gittiğimde ise uzerindeki Reset butona basılmış ve motor surucu modulun birinden de duman cıkmış.
Sağlam olduğunu bildiğim motor surucuyu her yüzey icin test ettim normal calıstı. ( X-Y-Z motorlarını )

Çalışmayan motor modullerini daha önce bu modülle ufak bir test pcb si yapmıştım ona taktım tek tek modulleri test
ettim gelen moduller arızalı cıktı.

Araştırma sonucunda DRV8825 ile aynı modul oldugunu sadece montajın normale gore 180 ters takılması gerekiyor. ( A4988 de ayar potu ust kısımda DRV8825 te ise alt kısımda olacak şekilde )
Elimdeki modulleri takıp menuden test ettigimde Sadece Z- kontrol ediyor. Ne Z+ ve diğerlerini kontrol etmiyor.
Bu olay Reset tuşuna basıp motor surucu modulun yanmasından dolayı meydana geldi.
İncelemem sonucunda Motor modullerin ENB pinleri ortak ve Atmega328 gidiyor ( Tek pin kontrolu ) Sikopla baktıgımda tam olarak Low'a cekilmiyor.
Bunun sonucunda bende Modullerin ENB pinlerini cıkarıp hepsini tek tek ( X,Y,Z) olarak test aldım motorlar calıstı. Yalnız bu aşamada motorlar dan ugultu gelmeye başladı. Bunun üzerine Atmega328 in ENB pinin arızalı olduğu kanaatine vardım.
İşlemciyi değiştirip yeni firmware yüklemek için araştırmaya başladım
linkinden faydalanmak istedim ama bu seferde burdaki hex dosyası dısındaki dosyaları indiremedim.
Bu cihaza nasıl firmware yükleyebilirim. Veya arıza teşhisim doğrumudur gozden kacırdığım bir nokta varmıdır.
Bu board la çalışan arkadaşlardan tecrube ve bilgi almak isterim teşekkürler.

Cihaz linki:

İşlemciyi değiştirdim. ( Arduino nano dan soktum )
Avrdüdes program aracılığıyla netten buldugum hex dosyayı yükledim cihaz normale dondu.
Programlayıcı olarak USBTiny kullandım.

Bu cihazların yan kısımları da metal olan versiyonları var. Onlar daha rijit diye biliyorum. Kullanıma dair tecrübelerini de paylaşır mısın? Bu sıralar ben de CNC işlerine merak içindeyim. Sanıyorum 2025 yılı benim için de CNC yılı olacak. :emindegil1:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,229
Üyeler
2,921
Son üye
windowsxp

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back