Çok güzel bir NAS kartı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
23,219
Şu aşağıdaki videoda çok güzel bir NAS kartından bahsediyor. 4 TB lık 4 tane m.2 SSD bağlarsan, 12 TB kapasite elde ediyorsun.


Kartı satan firma aşağıda fiyat da 95 dolar. Yeni gümrük kanunundan dolayı almak hayal oldu artık, ama bunu Türkiye'de satan bildiğiniz bir tedarikçi var mı?


Sitede distribütörlere baktım. Adamların İran'da (!) distribütörü var, Türkiye'de yok ...

1723639633247.png
 
Fiyatı çok iyiymiş bunu getirmenin bir yolunu bulabiliriz. Bende almak istiyorum.
 
Güncel m.2 ler yerine daha eski Gen 3 alırsan, ortalama 8 bin - 10 bin TL ye alınabiliyor. Önce bir tane alıp, ihtiyaç arttıkça ilave edilebilir. Veya RAID 5 yapmak için önce iki tane alıp, sonra kapasite ihtiyacı arttıkça ilave edilebilir.
 
Hali hazırda bende 2TB m.2 sanıyorum 2-3 tane var.

Uzun zamandır uzak bir lokasyona yedekleme sunucusu kurmak istiyorum. Fakat PC olunca fan ve elektrik tüketimi filan sorun olabilir.

Bunu o amaçla kullanabilirim. Hatta bunu çalıştırabilecek bir power bank da yapsam 2-3 saat sorunsuz çalışacak UPS de sorun olmaz.
 
Bu sıra gelen giden oluyor. 3 gün önce İrlanda dan benim kayınbirader geldi. Avrupa üzerinden malı Arap Faikten alır, Karabükte ikinci yüklemeyi yaparız. :yerlereyat1:
 
Sadece yedekleme için kullanılacaksa normalde kapalı olur ağ üzerinden pc başlatılır. Bunun özel bir adı vardı biostan ayarlanıyor
Wake on lan ama araya bir esp 32 gerekir iç networkden komut yollamak için (direk dış networkden komut yollamak daha sıkıntılı ve muhtemelen maliyetli bir yöntem)
 
Galiba/umarım uzak yedekleme sorununu çözülüyor.

3-4 gün için memleketteyim.

Birkaç ay önce imza toplandığını biliyorum ama tamamen tesadüf, bugün cuma namazında fiber için ön başvuru aldılar. Ben imza verememiştim ama daha da iyisi bugün ön başvuru yapma fırsatım oldu.

Bizim köy biraz kalabalık yaklaşık 300 hane var ve ADSL için altyapısı da çok kötü. Bugün görüştüğüm bölge müdürüne göre, her arıza durumunda arızayı gidermek için TürkTelekom da çok masraf yapıyormuş.

Şu an sanıyorum fiber için 80-100 ön başvuru yapıldı, diğerleri de denk gelememiş olabilir, yani talep var.

Eğer buraya altyapı gelirse, güneş pili ve sistem odası kuracağım.

Burada 4-5 dönüme henüz tamamladığımız iki katlı ve çatı arası olan bir evimiz var. Artık bir konteyner koyup mu yaparım yoksa evin bir bölümünü mü kullanırım bilmiyroum ama kendime çalışma odası kurup, mekanik-marangoz atölye ve elektronik labratuarı da kurma fırsatım olabilir.

Bu sayede uzun periyotlar boyunca burada hem çalışmam hem de uzak yedekleme alanı kurmam mümkün.

Hatta belki böyle bir durumda yedekleme masraflarına yardımcı olması için birkaç server kurup, ek hizmetler verebilrim.

Neyse, fiber olayı beni çok heyecanlandırdı.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,528
Mesajlar
111,031
Üyeler
2,683
Son üye
zzzz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top