Dental röntgen ile BGA kontrolü

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bugün şöyle bir videoya rastladım. Youtube'un ünlü elektronik kanallarından birisinin sahibi Fran Blanche, elindeki apollo uzay aracına ait bir elektronik kartı götürüyor ve diş röntgeninde görüntüsünü alıyor. Ve hakikaten cihaz devrenin iç ayrıntılarını kabak gibi gösteriyor!

Acaba böyle ikinci el bir cihaz bulunsa, bununla BGA çiplerinin durumu kontrol edilebilir mi? :)

Yotube'de yapan var hatta X-Ray cihazı yapanlar var deneme olarak telefonu galiba koyuyorlardı ve içini görüyorlardı. videoyu bakayım bulursam buraya ekliyeceğim. Yalnız bir şey diycem X-Ray devre kartında ki aktif elemanlara veya pasif elemanlara zarar vermez mi ?

Bu örnek. bunu bir şeyle yapan adam vardı da işte bulamıyorum. bende yapıcaktım ama bir şey pahalımıydı ondan mı yapamamıştım bilmiyorum galiba şu x-ray tüpü dedikleri eleman bulunmuyor veya pahalı diye projeden vazgeçmiştim.

Sadece göstermesi değil biraz da büyütme gerekiyor, BGA toplarına bakacaz ya :)

Yalnız bir şey diycem X-Ray devre kartında ki aktif elemanlara veya pasif elemanlara zarar vermez mi ?

Dental röntgen seviyesinde olanlar hiç zarar vermiyormuş. Havaalanlarında kullanılan röntgenlerin gücü de bu diş röntgenlerinin 10 misli gibi, herkesin laptopu da giriyor oraya.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back