Devredeki Anahtarı Çıkarıp Kısa Devre Etmeden Anahtar Fonksiyonu Kazandırma

gurkanozturk

Yeni Üye
Merhaba, elimde 5v bir devre var. Devrede bir buton var bu butona bastığında diyelim ışık yanıyor. Basılı tuttuğunda da ışık 10 sn yanıp 10 sn kapanıyor.

Benim yapmak istediğim devreye elektrik verilince butona sanki basmışım gibi ışığın yanması. Anahtarı kısa devre ettğimde uzun basıyormuş gibi olduğu için yanınıp yanıp sönüyor.

Anahtar yerine ne kullanmam gerekiyor ki her elektrik verildiğinde ışık sürekli yansın. Butona basmaya gerek kalmasın.

Umarım anlatabilmişimdir

Bir zaman rölesi bağlayabilirsin buton yerine. Zamanı da 1 saniyeye ayarlarsın tam istediğin işi görür.

555 ile zaman ayarlı bir flip flop ile mesela 5 saniyede bir çıkış verecek şekilde ayarlayıp buton yerine bir transistorle denemek lazim.

Sadece transistör, kondansatör ve uygun dirençlerle yapılabilir. Botun inputu aşağı çekiyorsa pnp, yukarı çekiyorsa npn transistörün base bacağına uygun zaman sabitiyle direnç-kondansatör çifti bağlanabilir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,301
Üyeler
2,951
Son üye
burhanettin buğa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back