Diferansiyel prob önerisi

driller

Yeni Üye
Merhabalar.
#Timur bey bir süredir forumu takip ediyor paylaşımlarınızdan faydalanıyorum. Bunun için size ve nezdinizde forum ahalisine teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde fnirsi marka dpox180h osiloskop ile yüksek güçlü bir vfdye gelen kumanda sinyalleri üzerinde ölçüm yaparken osiloskobun vfdnin elektromanyetik alanından etkilendiğinden şüphelendim, sağladığı verilere güvenemedim. Fnirsiye sordum elektromanyetik alandan etkilenebileceğini kabul etmiş, bir dizi öneride bulunmuş en göze çarpanı "bu gibi durumlar için üretilmiş differansiyel prob kullanılabilir" demiş.. prob önerisi sordum ama cevap gelmedi henüz. Sizin düşünceniz nedir..

Bu arada osiloskoptan genel anlamda memnunum f/p ürün olduğunu düşünüyorum ama endüstriyel ortamda iş yapar mı emin olamadım. Ne dersiniz cihaz upgrade edersem üst seviye taşınabilir cihazlarda da benzer sorun yaşar mıyım. Bu konuda düşünceniz nedir?

Son düzenleme:
Merhaba, foruma hoş geldin. İyi tavsiyede bulunmuş firma. Ortamda bulunan manyetik alanın ölçüm sonucuna olan etkisini minimuma indirmek için diferansiyel prob kullanımı uygundur. Bende Micsig'in diferansiyel probu var çok memnunum. İstediğin bant genişliğine göre seçim yapabilirsin

Timur Bey prob konusu açılmışken, ben Siglent SDS814X HD 100 MHz almıştım. bu problarla switching güç kaynaklarının girişindeki 300 vdc ve pik voltajlarını nasıl ölçebilirim. yukarıda bahsedilen problar osiloskop fiyatında olduğu için imkansız gibi görünüyor. çok daha basit bir yolu yok mu acaba. tabiki hassasiyetten ödün verilerek.

Bir dizi seri direnç ile voltaj bölücü yapıp, ortadaki direnç üzerindeki voltajı osiloskop ile ölçebilirsin. Mesela ben şimdi Electrodoc Pro ile denedim. 5 tane 4.7 MΩ, sonra 1 tane 910 kΩ, sonra da gene 5 tane 4.7 MΩ seri bağlayıp 910 kΩ üzerindeki voltajı ölçersen, giriş voltajını aşağı yukarı 100'e bölmüş olursun. Buradaki varsayım, osiloskop giriş empedansının 1 MΩ olduğudur. Yani 1X prob ile kullanacaksın.

Bir dizi seri direnç ile voltaj bölücü yapıp, ortadaki direnç üzerindeki voltajı osiloskop ile ölçebilirsin. Mesela ben şimdi Electrodoc Pro ile denedim. 5 tane 4.7 MΩ, sonra 1 tane 910 kΩ, sonra da gene 5 tane 4.7 MΩ seri bağlayıp 910 kΩ üzerindeki voltajı ölçersen, giriş voltajını aşağı yukarı 100'e bölmüş olursun. Buradaki varsayım, osiloskop giriş empedansının 1 MΩ olduğudur. Yani 1X prob ile kullanacaksın.
Teşekkür ederim. İlk firsatta deneyip sonucu buraya yazacağım.

Teşekkür ederim. İlk firsatta deneyip sonucu buraya yazacağım.
gerilim bölücüyü yaptım. ölçme işini yaptı. ama kendi yaptığım/yapmaya çalıştığım çook basit switching devre mosfeti patlayınca, ölçmelerin detayını inceleyemedim. 12vdc den 60vdc 10 A denemesi iyi çalışmıştı. ama konu 220 vac girişli olunca sıkıntı oluyor. hatayı affetmiyor.

Evet SMPS işini öğrenene kadar daha çok MOSFET patlatırsın :) Test ederken şebekeye flamanlı 60W ampul seri bağlarsan patlamaların sayısını azaltabilirsin. Bir de varyak alıp SMPS'i önceleri daha düşük voltajda çalıştırmayı deneyebilirsin.

Evet SMPS işini öğrenene kadar daha çok MOSFET patlatırsın :) Test ederken şebekeye flamanlı 60W ampul seri bağlarsan patlamaların sayısını azaltabilirsin. Bir de varyak alıp SMPS'i önceleri daha düşük voltajda çalıştırmayı deneyebilirsin.
öncelikle konu başka tarafa yönleniyor. daha doğru bir başlık altında olsa daha iyi olurdu. neyse devre boşta çalışıyor. 50 watlık seri sistem var. daha sonra normal şebekeye bağladım. çıkış 36 volt. arada bir dummy yük ile 1 amper çektim. bir taraftan da sizin önerdiğiniz gerilim bölücüyü kontrol ediyordum ki, mosfet patladı. baktım soğutucu çok ısınmıştı. Aslında switching deneme çalışmaları diye bir başlık mı açsak.

Forum istatistikleri

Konular
7,282
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back