Digital Panelmetre ye Hold Seçeneği Eklenebilirmi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Omega
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

Omega

Kıdemli Üye
Bir uygulama için,voltaj ve akım değerini gösteren bir display e bir butona bastığımda 3-5 saniye okuduğu değerleri dondursun değerler değişmesin (Hold ) istiyorum.
Bunu sanırım linkteki uygulama notundaki entegre ile yapılabiliniyor.Ben MCU suz bunu yapmak istiyorum.Acaba pdf de anlatılanlara göre op amp larla yapılamazmı?

Sample and Hold amplifers i anlatan intersil in app.notu

Kullandığım volt amper i gösteren display:
volt amper panel.png

Son düzenleme:
Voltaj olayını sample/hold devre ile çözersin, ama akım olayını çözmek çok zor. O akımın çekilmeye devam edilmesi lazım. Peki ya kaynak o anda o akımı veremiyorsa, nereden gelecek o akım?

Voltaj olayını sample/hold devre ile çözersin, ama akım olayını çözmek çok zor. O akımın çekilmeye devam edilmesi lazım. Peki ya kaynak o anda o akımı veremiyorsa, nereden gelecek o akım?
Voltaj gelmediğinde çalışıyor ama akım gelmemesi sorun oluyor . Yani prensibi de anlamış değilimde bilmediğimden soruyorum

Bende de çok yaygın olarak satılan DSN-VS288 modelinden var birkaç tane. Burada forumda incelemesini de yapmıştım.

Acaba bunun şeması var mıdır, oturup şemasını çıkarsam mı diye aklımdan geçiriyorken, internette arattırınca, youtube'da birisinin hiç üşenmeden bunun şemasını çıkardığını gördüm:

Üzerinde kullanılan MCU STM8S103F2 imiş. Veya bu işlemcinin pinleri ile uyumlu olan bir Çin çakma MCU da olabilir.

Eğer vakit harcamak istersen çok güzel bir proje olur bundaki işlemciyi sökmek, onun yerine STM8S103F2 takıp TAM İSTEDİĞİN özelliklere sahip programını yazmak. Tek ihtiyacın olan MCU yu programlamak için bir programlama adaptörü (mesela STM VLINK V2).

Bir sürü şeyler yazmıştım .Resim sileyim derken hepsi gitti :(

Yani bana uzak bir MCU .C bilmdiğimden ve STM ler C ile daha kolay programlandığından şu anda C ye en yakın dil olarak Ardino ya kod yazıyorum.Onla da ileride Nextion ile çift kanal V/I tester yapmak istiyorum.

Buradaki amacım resimdeki akü şarz çihazına, soldaki kömütatör ile diğer konuma alınca terminale bağladığım akü /pil kaynağın iç direncini hesaplamak için akım ve voltaj değerini hold yapmasıydı. Edit: Gokrtl)

Amacım aşağıda resmi olan akü şarz cihazında soldaki kömütatörü diğer konuma aldığımda çıkış terminallerine bağlı olan akü veya pilin iç direncini kolayca hesaplamak ,volt amper değerini dondurup kalitesi hakkında fikir sahibi olmak istiyordum. STM hakkında hiçbirşey bilmiyorum .Sadece biraz Arduino ya yazabiliyorum.
Onla da amacım ileride componentleri test etmek için bir V/I tester yapmak (Arduino ve nextion ile)

Cihaz şuydu

cıhaz_800x600.jpg

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back