dijital kumpas arıza

başlıktada belirttiğim gibi bir dijital kumpasım var bangood üzerinden yeni aldım fakat ekran sapıtmış durumda 0 ile 0.1mm arasındaki sayılar durmadan tekrar ediyor sıfırlasam bile aynı . örnek veriyorum 100mm lik bir şey ölçeceğiz 100 ille 100.1 arasındaki bütün sayılar bir aşağı bir yukarı ekranda gözüküyor ekstra olarak on off tuşuna bastığım zaman 2-3 saniyelik ekran kapanıyor sonra tekrardan açılıyor bunun bir çözümü var mıdır ürünü iade ile felan uğraşmak istemiyorum sorun neyden kaynaklı olabilir

Emin değilm ama yeni bir pil ile deneyebilirsin. Benim kumpas pil zayfıladığında sapıtıyor. Doğru ölçmüyor kalibrasyon tutmuyor filan.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim Sercan bey fakat pil ile ilgili bir sorun yok yeni pil ile denedim sorun devam ediyor

Eğer pilde sorun yoksa, oradaki sorunun basit bir işlem veya prosedür ile giderilecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Eğer kumpas tamamen hareketsiz iken ekranda okunan değerler değişip duruyorsa o kumpasın elektronik devresi arızalıdır.

Teşekkürler timur bey bende öyle düşünmüştüm ama mekanik bir sıkıntıdan kaynaklı olabilirmi veya kolay halledilebilecek bir sorun mudur acaba diye sormak istedim mecbur iade oluşturacağım artık . tekrardan sağolun.

PCB nin vidalari yeterince sıkılı degilse kumpas sapitir.

Last edited by a moderator:

Forum istatistikleri

Konular
7,239
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back