Aşağıdaki resimler medikal bir cihaza ait .Artı tuşuna basarak vakum seviyesi ayarlanıyor, sol taraftaki şeffaf hortumdan emme yapıyor.Bunu otomatik lehim emme makinası olarak kullanmak istiyorum.Bu pompanın erimiş lehimi çekmesi mümkün değil bu yüzden daha kuvvetli bir pompa almam lazım.Anlamadığım devrede selonoid vanada var ,MCU motorun beslemesini kapattığında zaten emiş olmayacağına göre bu malzeme hangi amaçla eklenmiş? Devre sadece emiş yapıyor ve herhangi başka bir hortum bağlantısı yeride yok
Diğer sorularım ise
Hakkonun Vakum Desolder cihazlarına benzer bir cihaz yapabilmek için hangi güçte vakum pompası almalıyım.Orjinali 6 cm uzunluğunda mikro pompa
Şimdiilik amacım manuel lehim emme pompası yapmak ,Daha sonra ise PCB deki lehimi hem eriten ve hemde çeken mekanizma yapmak.Bunun için kuvvetli silikon tabancasının içine eklemeyi düşünüyorum .En kuvvetli silikon tabancasını silikonsuz denedim lehimi eritemiyor
Sizin tavsiyeleriniz ne olur?
(*Hocam resim eklemede bug mı var .Defalarca hepsini silip yeniden yüledim ama bir resim 2 kere yükleniyor)
Diğer sorularım ise
Hakkonun Vakum Desolder cihazlarına benzer bir cihaz yapabilmek için hangi güçte vakum pompası almalıyım.Orjinali 6 cm uzunluğunda mikro pompa
Şimdiilik amacım manuel lehim emme pompası yapmak ,Daha sonra ise PCB deki lehimi hem eriten ve hemde çeken mekanizma yapmak.Bunun için kuvvetli silikon tabancasının içine eklemeyi düşünüyorum .En kuvvetli silikon tabancasını silikonsuz denedim lehimi eritemiyor
Sizin tavsiyeleriniz ne olur?
(*Hocam resim eklemede bug mı var .Defalarca hepsini silip yeniden yüledim ama bir resim 2 kere yükleniyor)
Son düzenleme: