Bilgisayarımın üzerindeki 6+2 usb portunun arkasındaki 6 yı full kullanıp öndeki 2 port yavaş olduğu için kullanmıyorum. Masamın üzerinde duracak ve rahatça flash belleklerimi takıp çıkarabileceğim bir usb hub almak istedim ama biraz pahalı geldi. Kendim yapabilir miyim düşüncesi içine girdim. Aklıma geleni ilk etapta çizdim ama konu hakkında hiç fikrim yok.
Örnek olarak 8 portlu bir usb hub yapmak istesem bu portların hepsinin data portları ortak olsa, beslemelerini ise lm7805 ile sağlasam çalışır mı?
Aynı anda bütün portları kullansam veri çakışması gibi birşey olur mu? Açıkçası bu iş pic falan tarzı çipler ile yazılımsal olarak mı yapılıyor? Yoksa benim düşüncem doğru mu?
Örnek olarak 8 portlu bir usb hub yapmak istesem bu portların hepsinin data portları ortak olsa, beslemelerini ise lm7805 ile sağlasam çalışır mı?
Aynı anda bütün portları kullansam veri çakışması gibi birşey olur mu? Açıkçası bu iş pic falan tarzı çipler ile yazılımsal olarak mı yapılıyor? Yoksa benim düşüncem doğru mu?