Evde krem lehim

0xyit

Aktif Üye
krem lehim fiyatlari malum. 100 grami neredeyse 1000tl. bunu evde yapmanin bir yolu yok mu? lehim telini toz hale getirip pastayla karistirinca guzel olmuyor. fakat gecen bir yerde lehim tozuyla karistirilmis fluxa 24v verince top haline geldiklerine (bizim kullandiklarimiz da 3 mikronluk toplardan olusuyor) dair bir yorum okudum, deneyen var mi? gercekten calisir mi bu yontem?

krem lehim fiyatlari malum. 100 grami neredeyse 1000tl. bunu evde yapmanin bir yolu yok mu? lehim telini toz hale getirip pastayla karistirinca guzel olmuyor. fakat gecen bir yerde lehim tozuyla karistirilmis fluxa 24v verince top haline geldiklerine (bizim kullandiklarimiz da 3 mikronluk toplardan olusuyor) dair bir yorum okudum, deneyen var mi? gercekten calisir mi bu yontem?
Alpha marka bile okadar pahalı değil sırınga gramını oranladın herhalde

Topları fluxssız satılıyordur belki ama daha pahalıya gelir muhtemelen toplarım evde uretilebileceğini dusunmuyorum ki yine uretilse bile değmez

Elde uretimde krem lehim tercih meselesi elek varsa ve mıkrodenetleyici diziyorsan mantıklı olabilir ama şahsen ben smd malzemeler için de normal lehim tercih ediyorum mikrodenetleyici gibi parçalar içinde kaliteli jel flux yeterli oluyor

seri üretim içinse krem lehim de maliyet kalemlerinden biri kaçıs yok ama gerekmeyen yerde daha ucuz markalar kullanarak tasarruf sağlanabilir

Sık kullanılmıyorsa evde krem lehim anlamsız. Bir süre sonra kuruyor.
Bunun yerine 0.25-0.50 lehim teli kullanmak daha uygun.

Alpha marka bile okadar pahalı değil sırınga gramını oranladın herhalde

Topları fluxssız satılıyordur belki ama daha pahalıya gelir muhtemelen toplarım evde uretilebileceğini dusunmuyorum ki yine uretilse bile değmez

Elde uretimde krem lehim tercih meselesi elek varsa ve mıkrodenetleyici diziyorsan mantıklı olabilir ama şahsen ben smd malzemeler için de normal lehim tercih ediyorum mikrodenetleyici gibi parçalar içinde kaliteli jel flux yeterli oluyor

seri üretim içinse krem lehim de maliyet kalemlerinden biri kaçıs yok ama gerekmeyen yerde daha ucuz markalar kullanarak tasarruf sağlanabilir
bunu aldım 2-3 gün önce, 100 grama vurunca 900tl ediyor. benim merak ettigim acaba elektriklemeyle tozlar toplara donusuyor mu gercekten

Cok çok alacaksan 500 gr felan uretim için kavanozlar var daha uyguna geliyor

O dediğin muhtemelen fluxı eritip toplardan ayrıstırma gibi bişey ama kim bunu neden yapsın anlamadım

Cok çok alacaksan 500 gr felan uretim için kavanozlar var daha uyguna geliyor

O dediğin muhtemelen fluxı eritip toplardan ayrıstırma gibi bişey ama kim bunu neden yapsın anlamadım
Ayristirma demiyorum. eger krem lehim lazim olduysa ve elinde yoksa bu yontemle yapabiliyorsan neden alasin ki? lehim telini toz haline getir, fluxla karistir, sonra elektrik ver ve aldigin lehim kreminin aynisi olsun.

;Put salt in a cup, get a 24v or higher voltage power supply, put the solder in the positive and some metal in the negative, this will sinterize the solder into nanoballs far smaller than what you can get mechanically, it will let you make the expensive kind of solder paste this way.
Yorumu buldum. bu videonun altinda.

Yorumu buldum. bu videonun altinda.
Lehim topu ile akrıstırılmıs fluxa voltaj vermekten bahsedince işler karıstı bahsettiğin yorum lehim teli ile elektrolizden bahsediyor ama bence saçmalamış max diğer elektrodun yüZeyini kurşun ve kalay ile ince bir katman kaplarsın o da hersey uygun ise

Forum istatistikleri

Konular
7,740
Üyeler
3,124
Son üye
adnancoskun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Back