Farklı üreticilerin NE555 entegresinin iç yapısı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bir almanın hem değişik firmaların üretimi olan NE555 entegresinin iç yapısını resimlediği, hem de iç devre şemasını yorumladığı çok ilginç bir site. Bugün EEVBlog'da bir mesajda paylaşıldı, ben de burada paylaşıyorum:

Yahu bugün elime mikroskop ulaştı, ben de elimde çok 555 var, açıp bakayıp diye düşünürken bu konuya rastladım. Bu bir işaret demek ki, gidip açayım birini.

İstediğim kadar temizleyemedim, kirli çıktı. Mikroskop güzel yakınlaştırıyor. Telefon takmak için aparatı da var. Ama fotoğrafları photoshopta birleştirmek uğraştırdı. O sitedekilerin hangisine benziyor bulmaya çalışıyorum.

Ekler

• 555.png
    555.png
    2.4 MB · Görüntüleme: 242
İstediğim kadar temizleyemedim, kirli çıktı. Mikroskop güzel yakınlaştırıyor. Telefon takmak için aparatı da var. Ama fotoğrafları photoshopta birleştirmek uğraştırdı. O sitedekilerin hangisine benziyor bulmaya çalışıyorum.

Bunda sanki yeterince komponent yok :D Sanırım devreyi olabildiğince basitleştirmişler.

Aslında belli bir die boyutu belli bir fiyat demek, ister 1 tane ister 100 tane komponent olsun. Ama komponent sayısı artınca daha ayrıntılı bir prosese geçmek gerekir. Bunlar belki de en kaba, en ucuz prosesi kullanabilmek için devrede malzemeden çalabildikleri kadar çalmışlar herhalde.

Forum istatistikleri

Konular
7,235
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back