czorgormez
Temporary user
Fluke 289 ile gelen orjinal probeları sürekli kullanıyordum 5-6 ay kadar önce garip durumlar-temassızlıklar olmaya başladı fazla uğraşmadan kenara kaldırmıştım. bugun biraz boş vakit olunca ve yenisinin fiyatını da görünce tamir etmeye karar verdim. öncelikle çok garip şekilde probun içindeki bakır kablolar küflenmiş-korozyona uğramış ve bu yüzden kopmuşlar. tabi korozyon artı fiziksel zorlanma meydana gelince en dip noktadan kopmuşlar. yalnız işin garibi korozyon çok ufak bir bölgede gelişmiş. kablo kılıfında hiçbir kesik yarık göremedim. ama lokal olarak korozyona uğrayabilmesi için de tam o bölgeden nem alması lazım. herhalde kablo kılıfında kılcal mikro çatlaklar oldu ve oradan nem aldı emin değilim.
probelar yaklaşık 10 yıllık ve hiçbir zaman su-nem-yağmur vs. görmedi. aşırı da kullanılmadı aslında ama demek ki fluke bile olsa üretimde bazı prosesler hatalı olabiliyor.
probu dibinden 1 cm kadar keserek açtım korozyona uğrayan bölgeyi kesip attıktan sonra kalan kabloyu lehimleyerek ve sırayla inceden kalına doğru 4 kat makaronlayarak sağlamlaştırdım. probe uçlarını kurtaramasam bu kabloların ucuna korkodil lehimleyerek güç kaynağı kablosu yapacaktım.
probelar yaklaşık 10 yıllık ve hiçbir zaman su-nem-yağmur vs. görmedi. aşırı da kullanılmadı aslında ama demek ki fluke bile olsa üretimde bazı prosesler hatalı olabiliyor.
probu dibinden 1 cm kadar keserek açtım korozyona uğrayan bölgeyi kesip attıktan sonra kalan kabloyu lehimleyerek ve sırayla inceden kalına doğru 4 kat makaronlayarak sağlamlaştırdım. probe uçlarını kurtaramasam bu kabloların ucuna korkodil lehimleyerek güç kaynağı kablosu yapacaktım.