Bu ise bulasmamin sebebi analog bir sistemi kalibre ediyorum. Elimde referans aldigim ureticinin ciddi bir proseduru var. Asimetri sorunlari yasayinca manuele tekrar dondum. Orada uyari yazmislar. Dc digital voltmetre ile ofset olmadigindan emin olun diye. Bende oradan yuruyorum.
Elimdeki alet breymen 805 (iki adet var ikiside ayni olcuyor) dc kademesinde ofset voltajini olcuyorum. Aciklamada sunu eklemisler ofset voltaji 10mv altinda olmali.... Jeneratorden ofset ayari ile ofseti ortadan kaldirdigimda kalibre ettigim sistem gercekten simetrik calismaya basliyor. Bu tecrubeden voltmetenin ofseti olctugunu dusunuyorum. Bununla birlikte ofseti duzelttigimde osilaskopta hala cok cok az ofset goruyorum. Multimetre osilaskoptan daha guvenilir geliyor. Ek olarak frekansi dusurursem dediginiz gibi bir yuksek bir alcak olcumler oluyor ve duzgun olcum alinamiyor.
Evet hakkaten demek DC volt kademesinde ortalama değer ölçülebilir. Bunu öğrenmiş oldum. Ama bendeki multimetre DC milivolt kademesinde bu ölçümü yapamıyor, herhalde tepe değerler kademeyi taşırdığı için. V kademesinde yapılabilir sadece ve oradaki çözünürlük ile yetinmek gerekiyor.