Forum yazılımı güncellendi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Forum yazılımının geliştiricisi olan Xenforo firmasından destek almaya devam edebilmemiz için sonunda istemeyerek de olsa forum yazılımını güncellemek zorunda kaldım. 2.2.15 olan sürüm 2.3.4 oldu. Sürümler çok farklı ve çok sayıda değişiklik var. Artık tecrübe ederek göreceğiz.

Malesef kullanmakta olduğumuz ve CMTV isimli bir vatandaş tarafından hazırlanmış iki eklenti artık forum yazılımı ile uyumlu değil. Daha önce de uyumlu değildi, ama ite kaka bir şekilde kısmen çalışır halde idiler. Yeni forum yazılımı ile kesinlikle uyumlu değiller, geliştiricisi de bunları tamamen terk etmiş. Bu eklentiler LaTeX matematik formülleri girmeyi sağlayan "Math" eklentisi ve program kodunu bazı ilave özelliklerle görüntüleyen "Code" eklentisi. Math eklentisinin yaptığı işi alternatif bir şekilde yapmak için çalışmalarım devam ediyor. Code eklentisi için yapılacak birşey yok, onun yerine alternatif bir eklenti bulacağım artık. Mevcut "Kod" blokları da forumun kendi özgün Kod desteği ile görünecek. Yani bloğun başlığı yok, belli satırların highlight edilmesi de kalkmış durumda.

[math]a=sin(\theta)[/math]
$$a=sin(\theta)$$

Ne diye boyle hatalar yapalar ki?

Eklentiyi geliştiren CMTV, forum yazılımını geliştiren Xenforo. Tamamen farklı kişiler. Eklenti ile ilgili bir javascript sorunu var, çözmeye çalışıyorum.

@Mikro Step matematik eklentisi ile ilgili sorunu giderdim gibi duruyor. Biraz deneyip geri dönüş sağlarsan sevinirim.

Bu forum beni bu yaştan sonra javascript'çi yapacak gibi :dehset1:

[math]y=\sum_{n=0}^\infty\int_{n\alpha}^{n\alpha+\frac{pi}{2}}sin(n\theta)d\theta[/math]
Sorun yok gorunuyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back