Foxit Reader PDF okuyucusunun Windows kurulum dosyası

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,778
Bugün çok ilginç bir olayla karşılaştım. Foxit Reader'in windows ingilizce kurulum dosyasını indirmeye çalışıyordum ve sürekli indirmede hata oluyor ve çok kısa bir dosya inmiş oluyordu. Acaba formatlayıp sıfırdan tekrar kurduğum windows makinamdan mı kaynaklanıyor anlamak için linux makinam ile aynı dosyayı indirmeye çalıştım, onda da aynı hatayı veriyor. Sonra MacBook ile denedim, onda da gene aynı hatayı veriyor. Yani problem internet bağlantısı ile ilgili.

Bu sefer, cep telefonunun internetini paylaştırıp MacBook ile indirmeyi denedim ve sorunsuz indirebildim.

Sonra VPN sunucuya bağlanıp Almanya'dan internete çıktım, o şekilde de bu dosyayı sorunsuz indirebiliyorum. Demekki Superonline fiber internet ile ilgili bir sorun var. Hükümetin internet sansürlerinin gereğini yapmak için herhalde altyapıda birşeyler değiştirdiler, ve bu değişiklik nedeniyle sansüre tabi olmayan siteler de etkileniyor anlaşılan.

Bunu tespit ettikten sonra birkaç gün önce adobe audition'u kurarken de bağlantı sorunları yaşadığımı ve kurulumun bir türlü tamamlanamadığını hatırladım. Hatta adamların teknik destek personeline chat ile bağlanıp çekişmiştim ve aboneliğimi de iptal ettirmiştim. Şimdi anlıyorum ki sorun, Türkiye'deki internet servis sağlayıcılarının sansür teşebbüslerinden kaynaklanıyor :mad:
 
Şimdi böyle bir sorun süperonline'i arayıp nasıl destek alınır? :D Adamların bildiği tek destek şekli modem'i fabrika ayarlarıne geri döndürmek ve iyi oturmayan eternet kablosunu yerine oturtmak ... Adamlara desem şu şu siteden bir dosyayı indiremiyorum, adobe audition kurulamıyor, ama VPN ile ikisi de sorunsuz çalışıyor desem, benim neyden bahsettiğimi anlamayacak bile ... "Aç speedtest.net sayfasını ve testi çalıştır" diyecek. Çalıştırınca sorunsuz test tamamlanacak, teknik destek elemanı da "çalışıyor abi işte, adobe kurulamıyorsa, foxit de inmiyorsa onların sitesi bozuktur" diyecek.

Ne zaman bizi yönetenlerin aklı başına gelecek ve bu internet sansürü ile sadece kendimize zarar verdiğimizi anlayacaklar? Cunta ile yönetilen Mısır'da bile wikipedia çalışıyor, bizde çalışmıyor. Keyfi koyulan sansürlerin işe yaraması ve bertaraf edilememesi için de internet altyapısını arap saçına çevirdiler, rastgele bazı siteler çalışıyor bazılarında da tuhaf tuhaf sorunlar var.

Herhalde sürekli VPN ile internet kullanmak lazım artık, başka çare yok.
 
Timur Hocam
VPN için hiçbir tecrübem olmadı.
Bedava olan ve ücretleri olanlardan hangi siteleri tavsiye edersiniz?
 
Bedava VPN servisleri hiçbir işe yaramaz. Yaramadığı gibi, bunların tamamı zararlı yazılım da içerir. Akıllı telefona kurduysan, telefondaki bilgilerin hepsini çalıp bir yerlere gönderiyordur. Bilgisayara yüklediysen de, o kurulumla beraber makinana bir virüs yüklemişsin demektir. Unutmamak lazım, hayatta hiçbirşey bedava değildir. Bedava VPN servisleri senden para almıyor, ama potansiyel olarak paranın telafi edemeyeceği kadar ağır bir bedel ödetebilir. Kesinlikle uzak durmak lazım.

Ücretli VPN servisleri. Belli bir saygınlığa sahip firmaların servisleri ile iyi sonuç almıştım zamanında. Ama birkaç yıldır bizim hükümet, bu servislerin işe yaramaması için elinden gelen herşeyi yapıyor. Firmalar bir çözüm buluyor, bizimkiler bir süre sonra o çözümü işe yaramaz hale getiriyorlar (keşke bu zekayı daha yapıcı işler için kullansalar, ama neyse ... ) Bu firmalar, birçok ülkede VPN sunucu çalıştırırlar ve müşteriler de bu sunucularla o ülkeden internete çıkarlar. Mesela Fransa'daki bir VPN sunucuya bağlanırsan, sanki senin ADSL modem fransa'da internete takılı, 1000 Kilometrelik bir kablo ile de Türkiye'ye geliyor ve senin bilgisayara takılıyor gibi düşünebilirsin :D Ama dünyada VPN kullanımı büyük bir patlama yaptı o yüzden bu VPN sunucuların her birisi çok yüksek sayıda kullanıcı tarafından paylaşılıyor, ve performans artık çok kötü.

Randımanlı bir şekilde VPN kullanmak için kendi özel sunucunu oluşturman lazım. Ama bu oldukça zordur ve ileri seviyede linux uzmanlığı gerektirir.
 
Sorun sanırım cloudflare IP lerinin engellenmesi ile ilgili. Cloudflare kullanan bazı siteler rastgele bir şekilde hatalı çalışıyor. Bazıları hiç çalışmıyor, bazılar yarım yamalak çalışıyor. Muhtemelen Foxit Reader ve Adobe Creative Cloud Cloudflare kullanıyor.

Cloudflare 1 ay önce bedava bir DNS sunucusu duyurmuştu, ama bizimkiler o kadar sıkı takip ediyorlarmış ki, bu ip adresin duyurulduğu gün, hemen engellenmiş :mad: Şu anda cloudflare DNS sunucusunu kullanırsanız, çalışıyor gibi duruyor, ama aslında bu ip, Türkiye'de filtreleme yapan bir DNS sunucuya yönlendiriliyor. Ama adamların DNS sunucusunu engelledikten sonra hızlarını alamayıp, Cloudflare'e ait başka IP'leri de engelliyorlar.
 
Ya lanet olsun, a2hosting.com firmasından bir VPS kiralayacağım, adamların sitesinde rastgele hatalar oluşuyor. Resimler kısmi yükleniyor, bir butona basıyorsun, takılıp kalıyor. Sonunda zaman aşımı (timeout) oluyor ve ekrana "Cloudflare" hata ekranı çıkıyor :p

Bu arada daha önceleri n11.com sitesinde de böyle rastgele hatalar alıyordum ve anlam veremiyordum. Şimdi son zamanlarda düzelmiş gibi duruyor, muhtemelen Cloudflare'i terkettiler ve başka bir hosting firmasına geçtiler.

Evet sorun bu. Kısıtlamasız DNS sunucusu duyurduğu için bizimkiler Cloudflare'e savaş açmış. Ama işin inanılmaz tarafı, çok fazla sayıda internet sitesi, Cloudflare kullanıyor! Tipik pire için yorgan yakma durumu.
 
Şöyle bir ihtimal de var: Bilindiği üzere, daha önce imgur.com mahkeme kararıyla bloklanmıştı. imgur.com, Cloudflare'a ait bir resim saklama platformu. Bu durumda eğer Cloudflare kullanan bir site, imgur'u da bulunan bazı resimleri kullanıyorsa, bu sitede bazı resimler yüklenebilecek, bazıları yüklenemeyecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,420
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top