Kullandığım CoreXY yazıcının kasnakları, iç çap 6mm dış çap 19 mm olan 626 serisi rulmanlardan oluşuyordu. Kayışın dışına temas eden kasnaklar için bir sorun yoktu, ama kayışın içi temas eden kasnaklarda, dişlerin titreşimlere neden olacağını ve bunun da yüzey kalitesine yansıyacağını düşünerek dişli kasnak almıştım
Sonra da bunları kullanarak mevcut kasnakları yenilemiştim. Ama sonra farkettim ki, bunların içindeki rulmanları sıktığın zaman, rulman sıkışıyor ve çok zor dönüyor. Çok hafif sıkınca sorun olmuyor ama elle bile iyice sıkarsan sıkışmaya başlıyor. O yüzden bunlarla da işim olmayacak.
GT2 6mm Avare Kasnak / Rulmanlı Kasnak - 5mm Dişsiz - Rhino3D Printer
GT2 6mm Avare Kasnak / Rulmanlı Kasnak - 5mm Dişsiz
www.rhino3dprinter.com
Sonra da bunları kullanarak mevcut kasnakları yenilemiştim. Ama sonra farkettim ki, bunların içindeki rulmanları sıktığın zaman, rulman sıkışıyor ve çok zor dönüyor. Çok hafif sıkınca sorun olmuyor ama elle bile iyice sıkarsan sıkışmaya başlıyor. O yüzden bunlarla da işim olmayacak.
CoreXY yazıcı için yeni kayış kasnakları
Elimdeki yazıcının kayış kasnakları düz rulman şeklinde idi. Üzerinde de GT2 kayış ilerlediği zaman, dişler yüzünden tam düzgün ve titreşimsiz bir ilerleme olamıyor. O yüzden dişli kayışa uygun kasnak aldım. Ama bunun da rulmanının iç yüzüğü yeterince dışarıya çıkmıyor, o yüzden serbest...
mekatronik.org