Hikvision DS-2CD2021G1-I IP kameradan Linux altında görüntü almak

taydin

Timur Aydın
Staff member
Elimdeki hikvision DS-2CD2021G1-I IP kameradan Linux'a nasıl görüntü aktarabiliriz ona bakalım.

Önce kamerayı ağa bağladım ve 12 V besleme uyguladım. Kamera 150 mA gibi bir akım çekiyor.

IMG_20210604_192441.jpg

Bu arada da linux sistem loglarını takip ettim DHCP ile IP adres alacak mı diye. Herhangi bir IP adres alan olmadı. Bunun ağ arabirimi PoE destekliyor, acaba bundan mı kaynaklanıyor diye düşündüm. PoE portları olan bir switch yok elimde, o yüzden biraz internette baktım ne yapabilirim diye. Hikvision sitesinde SADP diye bir yazılım ile yapılandırma yapılması gerektiği belirtiliyor. Linux versiyonu yok, mecbur Windows versiyonunu kurdum. Programı çalıştırınca hemen IP kamerayı buldu. Kamera tuhaf bir şekilde statik IP ye göre yapılandırılmış çıktı. 192.168.x.x li bir adres yapılandırılmış ve benim ağ da farklı olduğu için iletişim kurulamıyor.

Program ile biraz takla attıktan sonra DHCP yi etkinleştirmenin bir yolunu buldum ve kamera uygun bir IP aldı. Sonra web arayüzüne girmek istedim. Windows firefox ile denedim "your browser is not supported" dedi. Windows chrome ile denedim, aynı şeyi söyledi. Sonra Linux firefox ile denedim, aynı şey, linux chromium ile denedim aynı şey ... Android chrome ile denedim, aynı şey. Huawei browser ile denedim aynı şey!

Windows Edge ile denedim, onun için de aynı şeyi söyledi. Ulan browser kalmadı, hangi browser'i destekliyorsunuz yav? :mad:

MacOS safari ile denedim, gene "your browser is not supported" dedi. MacOS firefox ve chrome ile de denedim, aynı şey. Artık hangi browser'i destekliyorsa, o browser bende yok :mad:

Neyse, web arayüzüne girmekten vazgeçtim. ffmpeg ile görüntü almaya teşebbüs ettim ve neyseki çalıştı

Kod:
[ta@bonsai ~]$ ffplay rtsp://kullanıcıadı:şifre@i.p.ad.res

1622825227077.jpeg

Video formatı hevc, çözünürlük 1920x1080, ve saniyede 25 kare. Normalde üzerindeki SD kart'a kayıt yaptıracağım, ama eğer sorun çıkarsa artık üzerinde linux olan bir laptop götürürüm ve ona kaydettiririm.

Ulan browser kalmadı, hangi browser'i destekliyorsunuz yav? :mad:
Biraz bakındım google anladığım kadarıyla sorun NPAPI desteği ile ilgili. Birde yerde eski firmware herhangi bir browser'ı desteklerken yenisi sadece internet explorer destekliyor demiş. Anlaşılan geriye doğru gidiyor geliştirme :D . Bir yerdede chrome'da NPAPI etkinleştirip kullanmaktan bahsetmiş. İlgili linkleri aşağıya bırakıyorum.

hikvision firefox "your browser is not supported"

Hikvision and Google Chrome Compatibility
hikvision1.png

hikvision2.png

Tek denemediğim internet explorer idi, ve sadece onu mu destekliyor herifler :katil2: Onu kurabiliyor muyuz bir bakayım ...

Bu da ışıksız odadaki görüntü.

1622832010553.png

Internet explorer 11 indirip kurdum şimdi :facepalm1: Şimdi kameranın web arayüzüne girebildim.

Windows 10'a kurulmuyor diye biliyordum. Kendi sitelerinde de işletim sistemi desteğinde sadece windows 7 var. İlginç :D .Eski firmware'i yükleyerek başka browserlarda açılabilir ama o zamanda güvenlik açığı doğabilir. NPAPI'yi güvenlik problemi gerekçesiyle terk ettiler diye biliyorum bir yandan da. İki uçlu bir değnek :D.

Zaten şimdi hareket algılayınca kaydet seçeneğini seçtim. Taktığım SD kartı da formatladım. Şu fareyi bir görüntüleyeyim, sonra bir daha bu web arayüzüne ihtiyacım olmayacak. Sonradan alarm sistemi için bir NVR alırsam o zaman bütün ayarları oradan yapmış olacağım.

muhtelemelen sorun java eklentisidir.
Sorun NPAPI ile ilgili aslında. Sanırım java uygulamalarının browserda çalışması için NPAPI gerekiyor. Dolayısıyla java browserda çalışmıyor NPAPI olmayınca. Mevzuya tam hakim değilim ama benim eyyorlamam bu yönde.

Sorun NPAPI ile ilgili aslında. Sanırım java uygulamalarının browserda çalışması için NPAPI gerekiyor. Dolayısıyla java browserda çalışmıyor NPAPI olmayınca. Mevzuya tam hakim değilim ama benim eyyorlamam bu yönde.

NPAPI sadece live video görüntüsü için gerekiyor. Ama bende web arayüzü hiç çalışmıyor, gene java ile ilgili olabilir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back