Yaklaşık 4 yıldır hiç yerinden kımıldamadan çalışan HP Pavilion 23xi monitörümüz var. Dün kendi kendine kapandı ve birdaha da açılmadı. Haricen adaptör ile besleniyor. Üzerinde takılı adaptörü kontrol ettiğimde voltaj vermiyordu. Görünüşe göre adaptör bozulmuş.
Şimdi sıkı durun. Adaptör etiketinde 12v 3.42A yazıyor. Netten yaptığım araştırmalara göre ise orjinal besleme voltajı 19 volt. Ben tabi bu durumu bilmediğimden başka bir tane 12v adaptör bulup taktım. Yine çalışmadı. Sonra işin gerçeğini öğrenince 19v adaptör taktım yine yok.
Anlaşılan adaptör giderken monitörü de beraberinde götürmüş.
Monitörün power ledi çok hafif yanıyor. Belli belirsiz. Kuvvet muhtemel güç katı sorunu.
Yüksek adaptör kullanıldığında yandığını biliyoruz da, düşk adaptör kullanınca ne oluyor?
Güç katında nereyi etkilemiş olabilir?
Şimdi sıkı durun. Adaptör etiketinde 12v 3.42A yazıyor. Netten yaptığım araştırmalara göre ise orjinal besleme voltajı 19 volt. Ben tabi bu durumu bilmediğimden başka bir tane 12v adaptör bulup taktım. Yine çalışmadı. Sonra işin gerçeğini öğrenince 19v adaptör taktım yine yok.
Anlaşılan adaptör giderken monitörü de beraberinde götürmüş.
Monitörün power ledi çok hafif yanıyor. Belli belirsiz. Kuvvet muhtemel güç katı sorunu.
Yüksek adaptör kullanıldığında yandığını biliyoruz da, düşk adaptör kullanınca ne oluyor?
Güç katında nereyi etkilemiş olabilir?