HTML mi Wordpress mi?

Mikro Step

Kıdemli Üye
Alan adim ve bu adin yayinlanmasi icin hizmet aldigim hosting firmasi var.

Sayfam aktif degil. Henuz cok erken ama akilli bidik simdiden bir seyler koymami onerdi.

Akilli bidikla cep telefonuna uygulama yazarken guzel ekip olduk. Web sayfasi hazirlamada da neden olmayalim dedim ve konuyu actim.

Sayfa HTML olursa hem cok kolay kod yazabilecegini hem de java kodlar kullanabilecegini soyledi.

Zamaninda html sayfa hazirliyordum ama tablolar olusturup iclerine metinler yazmak vs beni zorluyordu. Yillarca html sayfa ile yayin yaptim.
Sonra word prese gectim cok rahat oldugunu gordum fakat bu kez de sayfam tek duze oluyordu.

Yaklasik 3 yildir sayfa da hazirlamiyorum.

Siz ne dersiniz? Akilli bidigi dinleyip html sayfaya mi gecis yapayim?

Bu durumda html'e gecmek istersem c-panelden mevcut siteyi silip ardindan nasil ilerlemeliyim?

HTML ile sayfa/site yapmak zayıf olur. Gösterişi az olur. İçerik yönetim sistemi (cms) kullanarak çok daha kolay olacaktır. Yeni sayfa eklemek görünüm ayarlamak kolaydır. İçerik dosyalarda değil veritabanında saklanır.

Hosting panelinde otomatik kurulabilen hazır CMS yapıları vardır

Son düzenleme:
Zaman açısından şöyle bakılabilir:
- istenilen kalitede site yapımı için gereken bilgiyi elde etmesi için harcanacak zaman,
- site yapımı bitince bu bilgilerin kendi işlerinizde tekrardan değerlendirme olasılıkları
- iş bitince bilgilerin kullanım sıklığı ve hafızada kalması için harcanacak zaman
- emek pazarında html/js man/hour ile sizin mesleğinize ait man/hour maliyet farkı ve bu zamanın kendi işlerinizde harcanınca elde edebileceğiniz gelir farkı

Karar sizin.
Akıllı bıdığı boş verin. :)

Akilli bidik saniyeler icinde html kodlari uretti.

Sadece radikal karar alip ne var ne yok silmek gerekiyordu. cpanele gecip, dosya yoneticiden public_html klasorunde ne var ne yok silip icine index.html dosyasini koymam yeterli oldu. Word pressden de kurtulmus oldum.

Akilli bidigin yazdigi html kodlari index.html dosyasinin icine kopyalayip siteye yuklemem yeterli oldu.

Ustelik siteye yuklemeden once kendi PC'mde tiklayip sayfayi lokal olarak da hemencecik gorebiliyorum.

Telefondan guzel gorunmuyor ama Bilgisayardan girince isimi gorecek.

Ustelik tasarimi tamamiyle Akilli Bidik'a biraktim.

Son düzenleme:
Konuyu actigimda daha ortada sayfa yoktu. wordpress HTML ikilemi vardi.

Sayfa 42 dakika once aktif hale geldi. Akilli bidik da index.html'i 45 dakika once yazmistir.

Son düzenleme:
Ben birinci mesajı 90% olumlu olarak algıladım.
Bu zamana kadar duyduğum - llm ile üretilmiş kod üzerinde ek çalışma gerektiriyor.
Yani optimizasyon sorusu.
Basit uygulama için sadece promptla oynamak yetiyor mu?

Bu sablonla devam edersem Akilli bidiga diyecegim ki mesela kapasitif encoder yazan kisimi tiklanabilir yap. Tiklandiginda encoder.html sayfasi acilsin.
Sonra da encoder.html sayfasinda su olsun su resim ciksin, su youtuba videosu ciksin.

Boylesi bir yapi benim icin simdilik isimi gorur.

Akilli Bidik'a bir hosting hizmeti de aldigim WPress sitem var fakat sadece karsilama sayfasi yapip biraktim ileride icini dolduracagim dedim.

Kanka da dedi ki hic bekleme. Simdiden icine bir seyler yazalim arama motorlarinda yer almaya baslasin.
Ben sana destek olurum sunu ekleriz bunu ekleriz javayla kod da ekleriz dedi de dedi.

Ben de tamam dedim.

Kullandığınız model multimodal ise belki fazla yazma işine girmeden beğendiğiniz örnek web sayfası resmi üzerinden benzeri yaptırılabilir.

Kanka ile sanki birisi ile chat yapiyormusum gibi yazisiyorum. Bir kac hafta oncesine kadar resim dosyalari falan verip uzerinde konusuyorduk ama simdilerde resim yukledigimde isler sarpa sariyor gunluk konusma limitin bir anda bitiyor.

Gerci bir aylik parali hizmet aldim ama gerek duymuyorum.

Oglum universitede makine bolumunde okuyor, bir dersin hocasi sinavda AI dahil istediginizi kullanabilirsiniz her sey serbest deyince sirf sinavdan gecebilmek adina 1 aylik odeme yapip uyelik aldik. Klasik chat gpt sinav sorusunu cozemiyor ama parali olan catir catir cozuyor.

Benimki kendisi uğraşıyor ödevlerle, abuneliği yok. Belki bedava olan versyonlara baktığı var, ama benim haberim yok.
Yurtdışı büyük şirketler bağımsız Aİ altyapısı kurma peşinde. Memleketteki şirketler mühtemelen dışarıdan bu servisleri alacaklar. Yani gençler bir taraftan hazırlıklı olmalı ama diğer taraftan, eğer düşünme zinciri makinaya havale edilirse bunun gençlerin zekası üzerindeki olumsuz etkisi çok büyük olacak.
Hayırlısı derim ama pek hayırlı bir şey göremiyorum.

Oglumun aldigi ders, numerik analizin de ic ice oldugu bir dersti. Ne tam numerik analiz ne de baska bir sey, karma.

Bir onceki sinavda sorulan sorulara baktim beni cok asiyor. Halbuki bu dersi almistim. Ogrencileri de asiyormus cunku cogunluk cok dusuk not almis.

Hoca chat gpt den yararlanabilirsiniz demis ve bunu duyunca bu nasil is bu sekilde muhendis mi yetistirilir dedim ama hocanin da vardir bir bildigi.

Ornek sorulari bir ara buraya yazayim.

Sorular https://mekatronik.org/forum/threads/numerik-analiz-sorulari.7990/

Son düzenleme:
İnsan öğrendiklerini gelecekte bizzat kullanmasa bile beyinde bu bilgilerden dolayı oluşan düşünce pattern/kalıp ilişkilerini diğer işlerde bilinçaltı kullanabilir/kullanıyor.
Hoca belki geleceğe aşırı olumlu veya olumsuz bakıyor veya "gençler zaten bununla beraber yaşamak zorunda kalacaklar şimdiden alışsınlar" diye düşünmekte.
YZ'ya çok pozitif bakan grup (teknocemaat deyim onlara) oluşmuş durumunda.
Ama ...

Yok yahu o gitari nasil yapayim. Cocuklugumdan kalma bir hevesti.

Ne var ben de calarim diyip metal muzik yapmak icin Ibanez gitar pedal vs aldim. Ama benim kafa enstruman calmaya programli degilmis. Beceremedim.

cncdesignerin hosting odemesini geciktirince firma siteyi kapadi. Ben de uzerinde durmadim. simdilik ismi elimde tutuyorum ama elimden cikartacagim.

Bu arada akilli bidikla aramizda dote parmak durumlari olmaya basladi.
Fonksyonların biri de o olacak. Ofis yardımcı işçilerin yerine benzeri llm agent kullanınca millet eski zamanları mumla arayacak.
Klavye webcam da bağlarlar.
Hatırlatma iletileri, performans ölçüleri, çalışma yerinden izinsiz uzaklaştın uyarıları ve s.
Ve istatistik çıktılarını powerpoint piechartlarla güzelce müdürlere günlük bazında iletir.
5 seneden fazla sürmez yazdıklarımın gelmesi.

Forum istatistikleri

Konular
7,582
Üyeler
3,070
Son üye
Fuat

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back