Sercan
--
Bugün uzun zamandır kovaladığım Rigol'ün DP832A modelini ikinci el olarak edindim. Satın aldığım yer, direnç.net üzerinden 3 sene önce almış. Cihaz kozmatik olarak çok kötü görünüyor. Bu kötü görüntü kirden kaynaklı ve ciddiye alıncak fiziksel bir darbe ya da deforme göremiyorum. Henüz cihazı tam teşekküllü bir testten geçirmedim. Yaptığım tek test, alırken bütün kanallarıda en yüksek değerleri kısadevre etmek oldu ve bu esnada multimetre ile ölçüm yaptım. Herşey yolunda görünüyordu.
Şimdi öncelikle cihazın tamamen çalıştığını doğrulamalıyım. Bundan sonra cihazı (içi dahil) çok iyi temizlemeleliyim. Temizlik sonunda sorunsuz çalıştığını tekrar doğrulamayım. Son olarak ise daha önce aşağıdaki konuda paylaşıldığı gibi bir kalibrasyon prosedürü işlemeliyim.
Bu noktada cihazı en sağlıklı nasıl test edebilirim? Kalibrasyon için yukarıdaki adımlar dışında bir tavsiyeniz var mı? Temizlik için önerileriniz varsa onları da bilmek isterim.
Bu da ilk halinden fotoğraflar.
Şimdi öncelikle cihazın tamamen çalıştığını doğrulamalıyım. Bundan sonra cihazı (içi dahil) çok iyi temizlemeleliyim. Temizlik sonunda sorunsuz çalıştığını tekrar doğrulamayım. Son olarak ise daha önce aşağıdaki konuda paylaşıldığı gibi bir kalibrasyon prosedürü işlemeliyim.
Rigol DP832A kalibrasyon prosedürü
Daha önce elimdeki DP821A güç kaynağını, bir bash script ile ve SCPI arabirimi üzerinden kalibre etmiştim. Bununla ilgili internette herhangi bir dokümantasyon olmamasına rağmen, parça parça sağda solda bulunan bilgileri derleyip ve bol bol deneme yanılma ile çalışan bir prosedür elde edebildim...
mekatronik.org
Bu noktada cihazı en sağlıklı nasıl test edebilirim? Kalibrasyon için yukarıdaki adımlar dışında bir tavsiyeniz var mı? Temizlik için önerileriniz varsa onları da bilmek isterim.
Bu da ilk halinden fotoğraflar.