Sercan
--
20 yıldan uzun zamandır kesintisiz server kullandım ama daha önce hiç server donanımı satın almadım. Bugüne kadar hep kiralık kullandım, ev için ise PC'den uyarlama bilgisayarları server olarak kullanıyorum. Hatta şu an evde aşağıdaki donanımda bir bilgisayar server olarak çalışıyor.
Alacağım cihaz ikinci el olacak. Kiralık kullandığım için server donanımı alırken nelere dikkat etmem gerektiğine dair bir fikrim yok. Bugüne kadar kullandığım bütün serverlerlar Dell markaydı. Bu sebeple Dell R630-R730 serilerine bakıyorum.
Aşağıdaki donanım sahip Dell R630'u gözüme kestirdim. Satın almadan önce foruma bir danıyşayım istedim. 1U olursa sanki daha iyi olur gibi ama evde kullanılacağı için 2U daha az gürültü ile çalışırsa tercihimi değiştirebilirim.
Teknik Özellikleri:
- AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor, 12 cores
- 16GB RAM
- 2TB M2 disk
Alacağım cihaz ikinci el olacak. Kiralık kullandığım için server donanımı alırken nelere dikkat etmem gerektiğine dair bir fikrim yok. Bugüne kadar kullandığım bütün serverlerlar Dell markaydı. Bu sebeple Dell R630-R730 serilerine bakıyorum.
Aşağıdaki donanım sahip Dell R630'u gözüme kestirdim. Satın almadan önce foruma bir danıyşayım istedim. 1U olursa sanki daha iyi olur gibi ama evde kullanılacağı için 2U daha az gürültü ile çalışırsa tercihimi değiştirebilirim.
Teknik Özellikleri:
- 2x INTEL XEON E5-2680v3 12-CORE (24 THREADS) CPU - Toplam 24Core / 48Thread
- 256GB DDR4 RAM
- 2x 750 WATT PLATINIUM POWER SUPPLY
- 2x Disk Kızağı / * Disk konfigürasyonu değiştirilebilir/yükseltilebilir.
- 4x 1Gbps Ethernet Portu
- H730 RAID Kartı (RAID 0-1-10-5-50-6-60)
- Universal Kabin Kızağı
- iDRAC8 Enterprise