İnverter ile akünün voltajı farklı olması

can2300

Yeni Üye
Merhaba, 12v 100 amperlik lifepo4 bir aküm var ve bu aküyü kullanmak için de 1kw mppt akıllı inverterim var, şimdi yaşadığım sorun şu; inverteri açtığımda akünün voltajını 12.1 olarak gözüküyor ancak akünün üstündeki ekranda 13.1 olarak gözüküyor, bu sırada aküden çekilen watt 40-50 watt civarı. Kendim voltaj ölçerler akünün kutuplarından ölçüm yaptım 13.1 olarak çıktı, inverterin voltaj ölçümünde sorun mu var hangi voltajı baz almalıyım, bu bir sorun mu?

yuksek guclere ulasmak istiyorsan aku blok voltajinin yuksek olmasi gerekir, 50w lik yukte bile 1volt gerilim dusmus, daha yuksek guc cekmek istediginde bu voltaj dahada fazla olacak ve verim dusecek, 13.1v aku voltajin belki 8 e dusecek, ama giris voltajin yuksek olursa akuden cekecegin akimdan dolayi yasayacagin kayip daha az olacak ve daha ince kablo kullanabileceksin, tabi bunu yapabilmen icin once mppt yi degistirmen gerekir.

Akü ve inverter arası kullandığınız kablo marka model kesit ve uzunluğunu söyleyebilir misiniz?

Aynı ölçümü akü kutup başı ile aynı anda inverter girişinde yapıp buraya yazar mısınız?

Kabloların uzunluğu ve kalınlığının etkisi olur. Teşhisi koyabilmek için, multimetreyle voltaj ölçümünü bir de inverterin girişinden yağmak lazım
Kablo ile alakalı olmadığını kesinlikle söyleyebilirim, kabloda hiçbir ısınma vesaire olmuyor ve kalın bir kablo 1kw için, şarjdayken ve kullanım yokken voltaj normal gözüküyor, kullanım sırasında(ve şarjda değilken) gösterdiği voltaj ise her zaman değişiyor bazen örneğin 50 watt çekerken 12.6 gösteriyor bazen 12.1 gösteriyor, bataryanın tam şarj olmama gibi bir ihtimali var mı?

Kablo markası "hes akıllı inverter kablosu 16mm 1.5mt"

1000333057.jpg

Ekler

• 1000333056.jpg
    1000333056.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 28
Kablo ile alakalı olmadığını kesinlikle söyleyebilirim, kabloda hiçbir ısınma vesaire olmuyor ve kalın bir kablo 1kw için, şarjdayken ve kullanım yokken voltaj normal gözüküyor, kullanım sırasında(ve şarjda değilken) gösterdiği voltaj ise her zaman değişiyor bazen örneğin 50 watt çekerken 12.6 gösteriyor bazen 12.1 gösteriyor, bataryanın tam şarj olmama gibi bir ihtimali var mı?

Kablo markası "hes akıllı inverter kablosu 16mm 1.5mt"

38873 eklentisine bak
Adım adım sorunu tespit etmek için bahsedilen ölçümü yapmak gerek, klemenste hata olabilir, pabuçta hata olabilir veya belki de bahsettiğiniz gibi inverterde hata olabilir. Daha yüksek güç çekerken ölçünce nasıl çıkıyor. Ölçümü inverter girişinden yapmak lazım, çünkü iverter ölçümü girişinden alıyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,226
Üyeler
2,918
Son üye
LostFearLess

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back