jlcpcb kart kesimde hata

Mikro Step

Kıdemli Üye
JLCPCB firmasinin kart (cerceve) kesiminde yaptiklari hata canimi sikiyor.

Tum siparislerimde bu tip kozmetik hatayi yapiyorlar.

Bahsettigim hata asagida cizimde sari bolgede ki kart kesim hatasi. Sanirim freze ucu ilk dalista yapiyor.

Sizlerde de benzer hata oluyor mu?

1737203185088.png

Ben yaptırdığım pcblerde bu tarz bir kozmetik kusur ile karşılaşmadım. Son 4-5 aydır yeni pcb yaptırmadım. Yeni siparişlerinizdemi bu sorunu yaşıyorsunuz.

Görsel abartılarak çizilmiş, ama dikkatli incelerseniz PCB kenarlarında bu tür kusurlar olur. Olmaması gerekiyorsa ve şekil dörtgense o zaman kartın dışına 2mm lik çıkıntı yapıp vcut ile kestirirseniz, kırdıktan sonra da ince bi zımpara ile tozunu alırsanız güzel oluyoe

Ben bu tür hatalar ile karşılaşmadım. Ama kartlar arasında milimetrenin onda biri kadar boyut farkı olduğunu gördüm. Stancil için hazırladığım yuvaya bazı kartlar çok sıkı oturuyor, bazıları yuvada oynuyor. Dolayısıyla her seferinde şablon kartı tam örtüyormu diye kontrol ediyorum.

Benim yaptırdığım prototip kartta 5 ayrı noktada benzer olay war ama CNC dalması değil sanırım.
Sözkonusu çökmeler PCB yi sabitleme mengenesinin damaklarının yaptığı iz gibi görünüyor.
çökmemiş alan 10.5 iken çökmüş alan 10.45 mm gibi. elinle dokunursan hissediliyor ama gözle rahat seçilmiyor.
Adetli baskılarda değişenbilir.
1737362241033.png

Forum istatistikleri

Konular
7,240
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back