Kicad e yeni alışıyorum. Tüm paneli gnd kaplamayı öğrenmedim henüz. Kırmızıların sadece biri toprak, diğeri voltaj, bir diğeri sinyal.@Gokrtl abi kırmızı jumperler toprak hattı için sanırım. Neden bütün PCByi yoprak doldurup sinyalleri içinden geçirmiyorsun. Eagleda adı poligon olarak geçiyor her yeri GND yapıp sinyalleri aralarından geçiriyorsun. Hem çizerken şöyle bir avantaj da oluyor: GND yakın mı diye düşünmüyorsun nerdeyse her yer GND olduğu için. Bir de birçok devre için çok da önemli olmasa da dediğim gibi yapınca ekranlama da artıyor. En boş faydası da asit daha az yeri eritiyor, işlem daha hızlı sürüyor ve sarfiyat da tabi çok az da olsa azalıyor.
Sağda adını unuttum araç (zone, plane, area neyseKicad e yeni alışıyorum. Tüm paneli gnd kaplamayı öğrenmedim henüz. Kırmızıların sadece biri toprak, diğeri voltaj, bir diğeri sinyal.
Birdahaki çizimimde bu mesajı bulurum inşallahSağda adını unuttum araç (zone, plane, area neyse) var. Ona tıkla. Sonra net opsiyonuydu galiba onu gnd seç. Son olarak fare ile alanı belirle...
Çok kesin tariftir.![]()