Kombi neden su eksiltir

czorgormez

Temporary user
evde vaillant marka bir kombi var.

bu aletin geçen senelerde su basıncı sürekli artıyordu ve ben peteklerden birinden su alarak basıncı haftada bir dengeliyordum. bu sene tam tersine basınç düşüyor ve alttaki vanayı açarak sisteme su eklemek zorunda kalıyorum. tahmini 2-3 günde bir basınç maksimumdan minimuma kadar iniyor. su vanasını 4-5 saniye kadar açık tutarak basıncı arttırıyorum.

bir yerlerden su kaybı var o kesin ama görünürde bir sızıntı da yok. borular duvarların içinde olduğu için sızıntı varsa da tam emin olamıyorum. ancak ne alt komşudan ne de bizim duvarlarda bir nemlenme ibaresi yok.

bu aletin su tahliye-yoğunlaşma hortumundan günde 1-1.5 litere kadar su geliyor. yani 5 litrelik bidon 3-4 günde doluyor. bu kadar su gelmesi normal mi ? ya da duvarların içinde bir yerden kaçırıyor ve fark etmiyor olabilir miyiz ?

yarın kombiye tam max çizgisine kadar su basıp kombiyi 4-5 saat kadar kapalı tutup, basıncı düşüp düşmediğine bakacağım. aklıma gelen olasılık eşnajörde çok ufak bir damlama varsa ortamdaki ısı ile buharlaşıp hiç ıslaklık vermeden kayboluyor olabilir.

Son düzenleme:
Aynı durum bizde de olmuştu, bizim kombide su basmaya yarayan kısımdaki parçayı değiştirdim ve 3 senedir sorun yok.

Aynı durum bizde de olmuştu, bizim kombide su basmaya yarayan kısımdaki parçayı değiştirdim ve 3 senedir sorun yok.
yani ısınan su şebekeye geri mi kaçıyormuş ? açıkçası duvarlarda kırma dökme işi çıkmasın da. kombi içinden parça değiştirmeye razıyım.

Bizim kombi de eksiltme yapıyordu. Giderek daha hızlı eksiltmeye başlamıştı. En sonunda artık görünür şekilde akıntı olmaya başlayınca genleşme tankından geldiğini tespit edip tankı değiştirmiştim.

kombinin içinde (en arkada olur) basıç dengeleme tankı var onun havası bitince yapar öyle.
lastik sibobu gibi sibobu vardır 1 bar hava basın düzelir patlak değilse

edit: bir şeyi anlatmışken tam anlatayım; kalorifer devresinde, su ısındıkça basıncı artacağından bunu dengelemek için basınç tankı olur bu tankın içinde bir taraftan hava dolu balona giren hava sibobu diğer tarafta kalorifer devresinin su girişi olur ve balon 1 bar hava ile doludur, su ısındıkça genleşir balon hacmini azaltır ama basıncı ciddi değişmez. Balonun zamanla havası kaçar ya da patlarsa tankın tümü su dolar ve dengeleme olmaz; makine soğukken ikame vanasından 1 bar olarak verdiğimiz su, ısınınca 2 barı geçer ve güvenlik için kombi tahliye çıkışından su atar, basınç 2'nin biraz altında kalır. Kombi kapatılıp soğuyunca bu sefer su basıncı çok düşük kalır hataya bile düşebilir.

Son düzenleme:
Benzer sorunu 2 yaşındaki Bosch condence kombide yaşadık yaz günü bile haftada bir su bidonunu doldurup basıncı düşürüyordu eşanjörde kaçak tespit etti servis ve değiştirdi, 6 ay sonra tekrar aynı sorunu yaşadık. Servis petek tesisatı için koruyucu bir sıvı önerdi yaptırmadık ama 2 senedir de sorun yaşamadık.

yani ısınan su şebekeye geri mi kaçıyormuş ? açıkçası duvarlarda kırma dökme işi çıkmasın da. kombi içinden parça değiştirmeye razıyım.
Kombiye su basan pimin ucunda conta var, bu conta zamanla aşındığı için su devamlı kombiye sızıyordu, su basıncı göstergesi en sona dayanırdı, güvenlik önlemi için fazla suyu da altta tahliye deliğinden atıyordu, bu contayı arayacak zamanım olmadığı için komple pim değişikliği yapmıştım, çok pahalı değildi.

Forum istatistikleri

Konular
7,240
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back