Kondansatör seçimleri

m.yildizili

Aktif Üye
Katılım
31 Mayıs 2021
Mesajlar
273
Herkese hayırlı akşamlar, hayırlı forumları, Abilerim , kardeşlerim sizlere bir sorum olacak. Ben devre tasarlar iken kondansatörleri genelde smd kutupsuz kondansatör olarak seçiyorum. Sadece büyük kondansatörler i elektrolitik kutuplu seçiyorum örn: 1000uF (smd si var mı bilmiyorum.) Ama diğer 10 uf 47 uf gibileri 0805 smd seçiyorum. Bu smd nin yada kutuplunun avantaji dezavantajı nedir ? Güç devresi veya filtre için ?
 
Tüm kondansatörlerin SMD tipi vardır.
1000uf SMD yazarak tarayıcıdan aratın.
 
Teşekkür ederim ama sormak istediğim tam olarak bu degildi. Smd veya elektrolitik kondansatörlerin kullanım yerleri ve birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları, örneğin, 10uF 0805smd ile 10uF elektrolitik kondansatörlerin farkları nedir ?
 
10uF 805 paket kapasitorun calisma voltaji cok dusuktur. Ustelik kapasitesi de muhtemelen voltajla degisir.
 
Kapasite Kullanım olarak hiç bir farkı yoktur.
Sadece çalışma voltajına göre yer tasarrufu sağlar
 
10uF 805 paket seramik kapasitoru mesela 3.3v da kullanirken kapasitesi 10uF iken atiyorum 5v da beslersen kapasite 9uF'ye dusuyor.
Eger kapasitor dekuplaj amaciyla kullanilmayacaksa bu durumu goz onunde bulundurman gerekir.
 
hmm. 805 kılıftakileri 50V kadar hep aynı kapasitede sanıyordum. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Ve birde X72R diye bir kod var bu ne anlama geliyor anlamış değilim. Datasheetden hiç bişi anlamıyom bu kondasatörlerin.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,866
Mesajlar
100,054
Üyeler
2,486
Son üye
mec4402

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top