kondansatörleri paralel şarj edip seri deşarj etme

Katılım
3 Haziran 2022
Mesajlar
4
Merhaba:
Ben 3 adet kondansatörü elimde bolca bulunan bc547 transistör kullanarak paralel şarj edip seri deşarj etmek istiyorum ama nasıl bağlantı yapacağımı çözemedim. Devreyi 0.5 - 1v aralığındaki voltajı 1.5 - 3v seviyesine çıkarmak için kullanacağım. Voltaj düşük olduğu için booster devresi işimi görmedi. yardımcı olursanız sevinirim.
 
marx şeklinde denediğimde olmadı dirençlerin ve kıvilcim atan yerlerin yerine transistör koyarak denedim. yaralel bağlantıyı sağlayan transistörler açık olduğu halde ilk kondansatör kariç hiçbirine akım gitmedi transistörleri nasıl bağlayacağımı çözemediğim için buraya yazdım.
 
Uygulama nedir ona göre çözüm önerelim. Güç ihtiyacı düşük ise bir "charge pump" devresi de iş görür.

 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,301
Mesajlar
123,445
Üyeler
2,951
Son üye
burhanettin buğa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back
Top