Yani kataraktan çok daha fazla zarara sebep olur Allah korusunMetal çerçeveye bağlı. Dolayısıyla ben ışınlarken arada o metal saç var. Direkt olarak bana gelmiyor.
onu öyle açıkta çalıştırma, cilt kanseri olursun. lambayı ışık sızdırmayacak şekilde kutula, fanlı bir sistemle oda havası bu kutuya girip çıksın, hava dezenfektörü yapmış olursun. oda havasını 1 saatte geçirecek kadar da debisi olsun (100m3 oda için 100m3/saat gibi)
Herkezin bünyesi farklıdır sarışın biri yazın güneşte onbeş dakika kalsa istakoz gibi olur tüm gece güneş yanığından uyuyamaz .Bünye farklı olduğundan etkileride farklı olur.Nasıl ki bir tahtayı güneş ışığını odakladığında bir mercekle yakabiliyorsa ve hiç kimsede bu ışık beni etkilemez diyemiyorsa bu tür olaylarda dikkatli olmak gerekir.Gücü farklıdır ille o dalga boyunu verir diye bir kıstas yok .Riske girmeye değermi?
hocam uvb olsa kısa süreli maaruziyet kabul edilebilir ama uvc oldukça yüksek enerjilidir, normalde dünya yüzeyine hiç gelmez, ozon tabakası tarafından tutulur. spektrumda bunun bir üstü x ışınları, hatta senin lamba tahminimce az miktarda x ışını da yayıyor olabilir...
Bu arada bu lambayı çalıştırırken dikkatimi çekti. İlginç bir koku çıkıyor. Çok hafif yanık kokusu gibi. Bunu araştırdım. O koku, UV etkisiyle parçalanan organik moleküller sonucunda oluşan sülfür kokusu imiş.
İçindeki balast yanıyor olmasın
ozon da olabilir, uv ile 3o2<--->2o3 reaksiyonu oluyor, ozon tabakası uvc yi böyle tutuyor